Et 3 points pour GREENYARD

<p>Foto Patrick Martens</p>

Woensdag 13 januari ’21 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik – VBC Waremme 3-0 (25-17 25-22 29-27) - scouting

Na de fantastische 3-1 winst tegen KNACK Roeselare in de laatste wedstrijd stond GREENYARD Maaseik met gelijke punten als zijn eeuwige rivaal in het klassement. Dat was dan wel nog op de tweede plaats maar op negen punten afstand van de derde in de rangschikking, Menen. Dit gaf Maaseik zeer goede vooruitzichten op het verder verloop van de competitie. Het zou dus zaak zijn om alle nog te spelen wedstrijden heel ernstig aan te pakken. VBC Waremme zou daarvan vanavond het eerste slachtoffer moeten worden.

Set 1 GREENYARD Maaseik nam meteen van bij de start het heft in handen, 4-2 en 13-9. Met 18-13 domineerde de thuisploeg de eerste set, 22-15, Esfandiar in de pipe. Jelte Maan klaarde de klus dan nog vrij gemakkelijk, 25-17.

Set 2 Tot 4-4 konden de bezoekers van Waremme volgen, maar dan drukte GREENYARD terug op het gaspedaal, 7-4, met vooral veel verdedigend blokwerk. Mitchell Stahl sloeg even later toe met een ace voor 10-5. Over 14-8 en 19-12 behield Maaseik ook de volledige controle over deze tweede set tot 22-17. Waremme kon nog enkele puntjes tegenscoren, 24-22, maar het was Elias Thys die de set dan toch binnen harkte, 25-22.

Set 3 Over 6-3 lieten de mannen van Banks er dan ook geen twijfel over bestaan wat hun ambitie was, 11-9. Elias Thys in het midden voor 16-12 en Mitchell Stahl volgde hem voor 19-15. Lou Kindt scoorde met een plaatsbal voor 22-17. Het spel van Maaseik stokte dan helemaal, 22-20 en 22-22. Bij 22-23 zag de thuisploeg zelfs een nochtans simpel ogende matchwinst bijna uit handen glippen 23-24. Dan sloeg Lou Kindt toe vanaf de opslaglijn, 25-24 ace. Maar ook Mitch Stahl moest nog aan het werk 26-25. Over 26-26 en 27-27 bleef het knokken voor de thuisploeg. Kindt ging vol voor de 28-27 en tot slot sloeg Predius, na een zenuwslopende seteinde, zijn opslag buiten 29-27.