En VC GREENYARD Maaseik naar de PO4!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 7 maart 2020 om 20.30 uur VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen: 3-0 (25-18 25-14 25-17) - scouting

In de derde wedstrijd in een Best of 3 moest GREENYARD Maaseik in de eigen STEENGOED Arena vanavond winnen van DECOSPAN Menen om door te kunnen stoten naar de Play Offs. Zeker met het 60-jarig jubileum van de club in het verschiet, dat op 20 Maart zal gevierd worden in de eigen AgorA, lag het belang van deze wedstrijd voor Maaseik erg hoog.

Set 1 Bij aanvang van de set ging de stand gelijk op tot 3-3. Dan nam Maaseik een kleine voorsprong naar 7-4. Over 13-9, ace Teppan, bleef de thuisploeg voorlopig meester, 16-10. Jonas Kvalen timmerde naar 19-10. Seppe Rotty sloeg even later zijn opslag buiten, 22-13 en tot slot scoorde Yurii Semeniuk door het midden voor 25-18.

Set 2 Jelte Maan zette een kill block op Jente De Vries, 4-2 en deed dat nog eens knap over voor 6-2, opnieuw op De Vries. Yurri dikte deze score verder aan naar 7-2, ook met een blok. Zo heerste de thuisploeg in de lucht. GREENYARD hield de bezoekers uit Menen in een wurggreep, 12-5 en 16-8, blok Teppan op Ekstrand. Over 20-11 ging ook de tweede set nog eenvoudig naar GREENYARD Maaseik, 25-14, Robert Wojcik.

Set 3 GREENYARD ging meteen op dit elan verder en zette Menen tegen de muur, 6-0. Over 11-6 behield de thuisploeg het overwicht, 16-9 en 20-12. Yurii Semeniuk scoorde 22-14 en uiteindelijk ging de matchwinst met 25-17 naar GREENYARD Maaseik.