Dinsdag 2 december 2014 om20u30 NOLIKO Maaseik - Sir Safety Perugia (ITA)

0-3 (22-25 15-25 18-25) - SCOUTING
MAASEIK – Het Italiaanse Sir Safety Perugia was de tegenstander van deze tweede Europese thuiswedstrijd van NOLIKO Maaseik. Met kapitein Jelte Maan in de lappenmand, werd François Lecat gebombardeerd tot leider van zijn team. Uiteraard was Perugia de huizenhoge favoriet, maar iedere match moet natuurlijk eerst gespeeld worden.

Set 1
De druk van Perugia was meteen hoog 3-8 en vooral verdedigend veegden de Italianen alle ballen van de vloer. NOLIKO vocht dapper terug naar 8-11 en 11-13. Met 13-16 waren de kansen voor NOLIKO nog niet helemaal verloren, Padar voor 14-16 en 17-18 door een goed blok van Parkinson. Perugia had duidelijk te kampen met concentratieverlies en daarvan zou NOLIKO moeten profiteren, Lecat naar 19-19 en veel protest bij de Italianen. Over 20-22 nam Perugia echter de grootste optie op setwinst. Barone sloeg naar setpunt voor de bezoekers 22-24 en dan zette Fromm een stevig blok op Broshog, 22-25.

Set 2
Over 5-6 ging de tweede set gelijk op tot Perugia een klein kloofje kon slaan naar 5-8. NOLIKO moest dan gedwee de wet van de sterkste ondergaan 7-10 tot Padar de aansluiter scoorde 9-10. Maar dan duwde de Italianen terug even door 9-13 en 10-16. Over 10-18 leek de set nu definitief verloren voor de thuisploeg, 11-21. Höhne nog voor een puntje voor 13-22, maar dan maakte Perugia simpel de set uit 15-25.

Set 3
Over 3-1 nam de thuisploeg een bemoedigende start in de derde set. Over 6-8 bleven de Italianen echter te sterk voor NOLIKO Maaseik 8-12 en 9-16. NOLIKO had geen kans meer om nog iets recht te zetten over 13-20 werd de wedstrijd dan beslist met 16-22 en 18-25.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Lecat, Parkinson, Höhne, Padar, Lushtaku, Derkoningen (lib)
Kwamen in: Finoli, Raymaekers, Grozdanov

Spelende voor de bezoekers Fromm, De Cecco, Barone, Beretta, Atanasijevic, Maruotti, Giovi (lib)