2de na een knappe winst van NOLIKO Maaseik tegen Lindemans Aalst

NOLIKO Maaseik - LINDEMANS Aalst 3-1 ( 23-25 25-17 25-22 25-19 ) - scouting

Na de zware nederlaag in Roeselare en maar nipte winst in Guibertin was al eerder deze week op de NOLIKO site aangegeven dat de thuisploeg uit een heel ander vaatje zou moeten tappen om een vuist te maken tegen LINDEMANS Aalst.

Het thuispubliek was dan ook talrijk opgekomen om als zevende man de ploeg vooruit te stuwen.

Set1 Aanvankelijk maakte NOLIKO echter een slechte start, 0-4, maar beende dan bij tot 5-6. Depestele kon echter naar hartelust verdelen, 5-8. Met een goed block bracht Nicolas Bruno NOLIKO terug op 8-8. Na een fel bevochten rally trok de thuisploeg het laken naar zicht toe 11-10.

Skladany stafte even later een slechte bezoekende receptie af, 14-13. Pekmans scoorde dan tweemaal op rij, 15 gelijk, maar Staszeski zag zijn service net buiten gaan, 16-15. Colson blokte de Knapkoeken naar 20-17. Aalst beende echter terug bij tot 20-20. Rychlicki sloeg dan buiten 21-22 en LINDEMANS Aalst terug op voorsprong. In een spannend seteinde sloeg de ingekomen Castellani naar 23 gelijk, maar Mihalji maakte de set uit, 23-25.

Set 2 Met 6-2 en 8-3 nam NOLIKO Maaseik alvast een betere start in de tweede set. En NOLIKO Maaseik duwde dan door naar 10-4. Ex-NOLIKO speler Michaël Parkinson sloeg dan los in het net, het sein voor coach Devoghel om een time out aan te vragen. Dit had enig succes, 12-7, maar NOLIKO Maaseik toonde zich met 16-9 de duidelijk meerdere, met een prachtig block van Rob Bontje. Over 20-14 kon de set niet meer aan NOLIKO Maaseik ontsnappen, Bruno nog met een ace voor 21-14. Walker sloeg tenslotte zijn opslag buiten en daarmee was de set binnen voor de thuisploeg, 25-17.

Set 3 Met Rob Bontje aan de opslag nam NOLIKO Maaseik een 5-2 voorsprong. Aalst beende echter bij tot 7-6, maar Rychlicki blokte naar 8-6 en vermeed zo dat de bezoekers terug op gelijke hoogte zouden komen. Bij 9-9 gebeurde dat echter toch en zo bleef de derde set ongemeen spannend. Mooi door de pipe ging Rychlicki voor de 14-11. Een voetfout van Walker zette de bordjes op 16-13 en Jelte Maan knalde naar 18-15. Walker bracht LINDEMANS Aalst helemaal terug 20-19 en met het blok van Colson buiten, stonden de bordjes op 20 gelijk. Netfout bij de bezoekers en 22-20, maar opslag Bruno buiten 22-21. Het blok van Colson gaf NOLIKO Maaseik dan een belangrijke tweepuntenkloof 23-21. Jelte Maan voor 24-22 en tenslotte Laane buiten 25-22.

Set 4 Over 2-2 en 6-5, blokte Martijn Colson naar 8-5. Hij nam vervolgens ook na de time out Pekmans te grazen aan het net, 9-5. NOLIKO Maaseik kreeg dan even enkele aanvallen rond de oren 11-9 en de puntenkloof werd daarmee gehalveerd. Sein om terug een paar hoge muren op te trekken, 14-9. Met een blok van Rob Bontje op Parkinson, stond NOLIKO Maaseik op een riante 16-10. Abinet wel heel ver buiten, 18-12, maar dan volgende weer enkele fouten bij NOLIKO Maaseik 18-15. Colsen blokte Abinet, 20-15 en Bruno zette zijn ploeg met 21-16 toch op finale set- en wedstrijdwinst, 23-17 (Rychlicki) en 25-19 (Abinet buiten).