2019 CEV Volleyball Champions League, u was geweldig

<p>Foto Tim Verhaegen</p>

Woensdag 27 februari 2019 om 20u30 GREENYARD Maaseik - TREFL Gdansk 0-3 (20-25 21-25 21-25) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik moest in de eigen STEENGOED arena voor de laatste wedstrijd in de voorronde van de Champions League aan de slag tegen TREFL Gdansk.

Set 1 TREFL Gdansk openden de wedstrijd met 1-5 waarop een eerste time out volgde voor GREENYARD Maaseik.

De thuisploeg beende dan even bij tot 9-10, maar dan drukte de bezoekers uit Polen het gaspedaal helemaal tot onder, 12-14 en 16-21.De Polen haalden setbal bij 19-24 en Ruben Schott maakte de set uit met 20-25.

Set 2 In de tweede set ging het gelijk op tot 6-6, 10-10 en 13 gelijk. Bij 14-17 namen de Polen voor het eerst een voorsprong. Via 17-20 gaf Gdansk dit niet meer uit handen, ofschoon Aleks Grozdanov nog met een knap blok even kwam opzetten, 20-21.

Bij 20-23 nam coach Banks nog een time out, maar het waren toch de Polen die ook deze set met 21-25 binnen haalden.

Set 3 Ook in het begin van de derde set kon GREENYARD gelijke tred houden met de Polen, 5-5. Met een blok van Aleks Grozdanov nam de thuisploeg zelfs een 7-5 voorsprong. En GREENYARD kon dit verder vasthouden tot 13-10, maar bij 13-13 stonden de bordjes terug gelijk. Met een blok op Jelte Maan zorgden de Polen voor het kantelpunt in deze set, 13-14.

De Polen hadden bij 19-22 de beste kaarten in handen om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Timo Tammemaa sloeg zijn opslag in het net en daarmee was het matchpunt, 20-24. Mijailovic maakte het uiteindelijk uit, 21-25