1e overwinning voor NOLIKO Maaseik in halve finale BvB...

<p>Foto Jos Braeken</p>

Woensdag 14 december 2016 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen 3-1 (18-25 25-21 25-14 25-22) - scouting

In de eerste wedstrijd van de halve finale van de Beker van België moest NOLIKO Maaseik partij geven tegen een ondertussen geduchte tegenstander CALLANT Antwerpen. De heren aan de Schelde hadden immers NOLIKO Maaseik enkele weken geleden al verslagen in de LOTTO Dôme in de reguliere competitie.

Set 1 NOLIKO Maaseik maakte een rampzalige start, 1-5 en 3-8. Over 8-13 trachtte NOLIKO Maaseik zich in de wedstrijd te vechten, maar het was toch CALLANT Antwerpen dat met 12-16 naar de tweede technische time out ging? Beiden ploegen vochten hard voor de punten, maar de bezoekers uit Antwerpen bleven met 16-20 ruim in het voordeel. Over 18-23 ging de eerste set dan ook naar CALLANT Antwerpen, 18-25.

Set 2 NOLIKO ging met 4-3 beter van start in de tweede set. Met 7-8 ging de stand nog vrij gelijkgaand op. Antwerpen bleef NOLIKO Maaseik in eigen huis stevig onder druk zetten, 10-12. Met een blok van Rob Bontje kwam NOLIKO terug aan de leiding 12-13. Rychlicki ging vol voor de 16-15. NOLIKO vocht verder tot 20-16 en kreeg zo kijk op setwinst, maar de Antwerpenaren dachten daar anders over en kwamen terug tot 22-21. Rychlicki kon uiteindelijk toch nog de set verzilveren in het voordeel van NOLIKO, 25-21.

Set 3 Met 3-1 duwde NOLIKO meteen door in de derde set. En met 8-3 toonde Rob Bontje zich meester in het blok. Martijn Colson timmerde naar 13-8. Met 16-9 waren de bezoekers uit Antwerpen volledig uit evenwicht en dat gaf NOLIKO Maaseik de kans om met vertrouwen verder te bouwen richting het slotdeel van de set, 20-9. Jelte Maan voor 22-11 en 24-14 en dan knalde Martijn Colson naar 25-14.

Set 4 Met 4-2 opnieuw een sterke start van NOLIKO Maaseik, maar deze keer liet CALLANT zich niet verschalken. Rychlicki duwde in aan het net naar 8-7. Opnieuw kon de thuisploeg een mooie voorsprong uitbouwen, 12-8. Cox timmerde zijn opslag in het net, 16-13, maar zag even later zijn blok buiten waaien en de stand terug gelijk staan 17-17. Jelte Maan met twee bloks op rij en 21-18. Bij 22-19 greep coach Dardenne nog naar een laatste time out. Dit ontregelde NOLIKO even en als Skladany de bal woest in de tribune sloeg, kreeg hij rood. 22-22. NOLIKO toonde echte zijn veerkracht en duwde naar 25-22, Ace Jelte Maan.