Warempel ... met remmen los in Waremme ... .

Afgelopen zondag mocht NOLIKO Maaseik eindelijk weer eens competitielucht snuiven in de Salle Omnisport “Edmond Leburton” in Borgworm. Het was al van haringdag Aswoensdag 10 februari geleden dat er nog een officiële match op de agenda stond.

Intussen kroonden Asterix Kieldrecht en Knack Roeselare zich als bekerwinnaars in een volgeladen Sportpaleis. Vele NOLIKO-supporters zullen op 14 februari eerder aan Valentijnrood, dan aan NOLIKO-rood hebben gedacht, en hebben wellicht stiekem even de wedstrijden op het scherm gevolgd. Wat uiteraard niets afdoet aan de verdiensten van de winnaars van de dag, niet in het minst het Belgische volleybal dat op topevenementen als dit alle registers mag opentrekken. Vanuit het Maasland, aan alle deelnemers en organisatoren, gefeliciteerd met deze prestaties!

Afgelopen woensdag 17 februari was de LOTTO Dôme het strijdtoneel van een onverwacht spannende wedstrijd tegen het Trentino Diatec (ITA) van Simon Van de Voorde. Het Asse-Lennik van wondercoach Johan Devoghel slaagde er net niet in om de overwinning aan zijn kant te houden. Maar voor de volleyballiefhebber was het een match om vingers en duimen van af te likken. Wij duimen mee voor onze vrienden uit het Pajottenland voor de terugwedstrijd van woensdag 2 maart.

Van deze lange onderbreking maakte coach Castellani dankbaar gebruik om verder te schaven aan zijn team en hen op het spoor te zetten voor goede prestaties in het competitie-einde en de naderende play-offs. Niet dat het al toonaangevend is, maar de prestatie in Waremme was daarom van een zeer hoopgevend kaliber. Op geen enkel ogenblik verloren de Maaslanders de controle over de wedstrijd.

Vrij snel in set 1 konden de roodhemden een kloofje uitbouwen. Aces van Raymaekers, Broshog en Pereyra gooiden olie op het vuur. De 7-puntenvoorsprong die bij 7-14 al op het scorebord stond, werd niet meer afgegeven. Set voor Maaseik bij 18-25.

Ook in set 2 laten de knapkoekers knappe dingen zien en laten ze zich nauwelijks op foutjes betrappen. Libero Dumont doet wat van hem verwacht wordt. Het middenfront en de pipe wordt naar hartenlust aangespeeld. De Wawa’s daarentegen kunnen verdedigend nog even aanklampen tot 10-12, waarna bij de Limburgers, onder meer met Pereyra verdienstelijk in de aanval, alle remmen los gaan en de set wordt binnengerijfd bij 16-25.

In set 3 staat het al snel 2-9 na een verschroeiende opslagdruk van Wout Wijsmans. De Borgwormers bijten nog even terug in het blok, maar dan mag Jelte Maan zijn acrobatenrol opnemen. Een receptie met de hand op de vloer, zorgt ervoor dat de bal 20 cm opspringt. Stofzuiger Sébastien “Dyson” Dumont duikt onder de bal en Jelte kan deze, op zijn rug liggend op de vloer, met de voet overspelen en zowaar punt scoren! Lang mag Jeltes geluk niet duren, want bij volgend punt slikt hij vreemd genoeg een gele kaart in een tot dan toe gemoedelijk verlopende wedstrijd. NOLIKO Maaseik mag de match binnenhalen bij 19-25.

Coach Castellani blikte tevreden terug op 2 weken hard werken, waarin vooral in blok-verdediging een flinke stap voorwaarts werd gezet.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be