Vroeg uit de veren om Tsjechen een lesje te leren

<p>Foto ZUPP</p>

Het was zondagavond leuk thuiskomen van Guibertin voor onze jongens met drie punten op zak na een verraderlijke verplaatsing.

Het was ook laat thuiskomen, te laat om in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ te leren wat de Brugse Metten waren. In Metten zit het Franse matin en daar maken Jolan Cox en zijn ploegmaats dinsdagochtend voor dag en dauw kennis mee.

Lang voor de haan gekraaid heeft, nog voor het eerste ochtendgloren en het krieken van de dag, met name om 03u55, vertrekt in Maaseik de bus naar Düsseldorf vanwaar GREENYARD Maaseik naar Tsjechië vliegt.

In České Budějovice, 200 kilometer ten zuiden van Praag moet onze rode garde de kwalificatie gaan afdwingen voor de kwartfinales van de CEV-cup.

Makkelijk wordt de opdracht in de Boheemse provinciestad niet. De Tsjechische bekerhouder staat pas vierde in de Extraliga, een gevolg van enkele blessures voor de kerstbreak. In Maaseik boden Stijn Van Schie en zijn companen taaie tegenstand en het Tsjechische volleybal heeft in het verleden al een degelijke reputatie opgebouwd met tal van topspelers. Denk maar aan Martin Lébl, Peter Pláteník, Aleš Holubec en Jiří Popelka, die ooit het mooie weer hielpen maken in Maaseik.

Middenblokker Holubec was er bij toen Maaseik in 2008 al eens tegen České Budějovice uitkwam: de 1-3 uitzege - en 3-0 thuis - van destijds moeten ons inspiratie geven.

Jiří Popelka, is afkomstig uit České Budějovice en hij traint er de vrouwenploeg. Mogelijk wordt het een blij weerzien met hem voor de zestien fans, die met onze ploeg meereizen.

Met de 3-1-zege van onze heenwedstrijd op zak volstaan woensdag twee gewonnen sets om de kwartfinales te bereiken, maar coach Bertini zal ongetwijfeld mikken op een zesde Europese zege op rij. Bij verlies met 3-1 of zelfs 3-0, krijgen we ook nog altijd een herkansing in de vorm van een Golden Set.

Als GREENYARD Maaseik deze opdracht tot een goed einde brengt, volgt al heel snel de kwartfinale (8 en 15 februari). En dan zouden we de beste afvaller uit de poules van de Champions League treffen. De kans is heel groot dat dat… Roeselare wordt, al komen ook Berlijn, Tours en het Poolse Zawiercie nog in aanmerking.

Maar eerst moeten we ons zelf kwalificeren. Daarvoor is het zaak om wakker te zijn van bij het eerste punt om er korte (Maaseikse) metten mee te maken.

 

Agenda

Woensdag 25 januari, 18u00 - Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (PO CEV)

Zaterdag 28 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 1 februari, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 3 februari, 20u30 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be