Volwassen Maaseik fietst door Limburgse derby

<p>Foto ZUPP</p>

Zaterdag 3 november stond er voor het eerst sinds lang een Limburgse derby op het programma in de hoogste Belgische competitie. Dat volleybal in Limburg nog steeds leeft bewees het aantal opgekomen supporters. Maar liefst 1850 supporters daagden zaterdagavond op in de STEENGOED Arena.

De eerste set begon meteen goed voor de thuisploeg. Onder andere de opslagen van de Pool Pupart ontmantelde de Achelse receptielinie. Blankenau verdeelde zijn passes beheerst over al zijn aanvallers en in een mum van tijd stond er 25-17 te lezen.

Ook in de tweede set overklaste de heren van Joel Banks de Noord-Limburgers. Zoals het hoort in een derby werd er voor elke bal dubbel zo hard gevochten en dat loonde, 16-8. De Maaseik-aanhang zag het allemaal graag gebeuren. Het laatste punt van de set werd aan de thuisploeg toegekend na een challenge, 25-14 en Achel stond met de rug tegen de muur.

Het ervaren Achel, met een hoop ex-Maaseik spelers in de rangen, wist dat het alles of niets werd. Even later leek het erop dat het alles ging worden. Set drie verliep een stuk spannender. Zowel Cox als Thys stootten op het groen-witte blok van respectievelijk Verhees en van Dyck en er stond 7-8 op de bordjes. De Maaslanders bleven echter rustig onder de omstandigheden en vochten sterk terug. VC GREENYARD Maaseik mocht zich na bijna anderhalf uur volleyballen de winnaar van de eerste Limburgse derby van het seizoen noemen, 25-19.

De sfeer in de STEENGOED Arena was ook na de wedstrijd uitermate gezellig. Coverband ‘Hernia’s’ zorgde voor het nodige muzikale vertier waardoor het spelerscafé aardig volliep.

Veel tijd om na te genieten is er echter niet voor de Maaseikenaren. Komende woensdag al worden ze verwacht in Haasrode voor de kwartfinale van de Belgische beker. (BrF)

 

Agenda

Woensdag 7 november 20u30 Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BK-België)

Zondag 11 november om 17u00 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (Supercup @Kortrijk)

Woensdag 14 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Haasrode Leuven (1/4 BK-België)

Zaterdag 17 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst              

 

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments