Via Zwitserland en Wit-Rusland naar de volgende ronde?

<p>Foto CEV</p>

Deze middag vond in Luxemburg de loting plaats voor de eerste voorronde en de poulefase van de Champions League. In tegenstelling tot wat uw dienaar vorige week voorspelde/hoopte, vond de CEV het niet nodig om de loting voor de voorronde enigszins te 'leiden' en te voorkomen dat enkele absolute topteams elkaar al meteen voor de voeten zouden lopen.

We hielden dus even de adem in of er een 'groep des doods' uit de bus zou komen … Gelukkig hield de onschuldige hand van de Kroatische topspeelster Maja Poljak de grote kanonnen Trentino, Jastrzebski en Dinamo Moskou echter keurig van elkaar gescheiden. En wat meer is: ook VC GREENYARD Maaseik bleef gespaard van zo'n mission impossible.

Ons team neemt het in Pool E op tegen Lindaren Volley Amriswil (Zwitserland) en Shaktior Soligorsk (Wit-Rusland). Moeten we daar blij mee zijn? Ik citeer vriend Frank Van Roost: "Mooi zeg, die loting: Soligorsk = bijna burgeroorlog; Amriswil met coach Marko Klok = 10 dagen quarantaine!"

Benieuwd hoe deze hachelijke toestanden enigszins geneutraliseerd zullen worden. In principe zou het eerste driedaagse toernooi moeten plaatsvinden in de week van 22 september, in Zwitserland of Wit-Rusland. En vermits GREENYARD Maaseik het hoogst staat in de internationale ranking, zou het laatste (en mogelijk beslissende) driehoekstoernooi in onze STEENGOED Arena moeten plaatsvinden, in de eerste week van oktober.

Veel 'zou' en 'zou moeten'. We houden voorlopig een slag om de arm.

O ja: nog even meegeven dat Knack Roeselare een loodzware poule loot, maar dan wel eentje met een schitterende affiche voor hun supporters en andere volleyballiefhebbers: Modena, Warschau en Kemerovo! Ook voor Lindemans Aalst wordt het vooral 'genieten' tegen de Polen van Kedzierzyn-Kozle en Belchatow, al zien we toch wel mogelijkheden tegen Fenerbahçe Istanbul. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be