VDK Gent - NOLIKO Maaseik 1-3, op naar tweede plaats

VDK Gent - NOLIKO Maaseik 1-3 (15-25 16-25 26-24 21-25) - SCOUTING

Op de tweede speeldag van de play-offs won NOLIKO Maaseik bij VDK Gent.

De nummer zes in de reguliere competitie had het ons in november voor de kwartfinales van de Beker van België danig lastig gemaakt. NOLIKO Maaseik had toen zowaar een golden set nodig om door te stoten naar de halve finales.

Nu kwam NOLIKO Maaseik vlot op een 0-2 voorsprong: hoofdaanvaller Wouter Ter Maat werd goed geneutraliseerd en dan verliezen de Oost-Vlamingen veel van hun pluimen. Toch weer een schoonheidsfoutje: de bijna traditionele achterstand in de derde set. Daniel Castellani trachtte nog de vroege achterstand ongedaan te maken door te wisselen: door de inbreng van Pinheiro en Pádár kon NOLIKO Maaseik zelfs terug op voorsprong komen (21-22), maar uiteindelijk konden de Gentenaars deze set nog met het kleinste verschil binnenhalen. Wat vorige zaterdag nog lukte tegen Antwerpen in de derde set, wordt moeilijker buitenshuis.

Gelukkig waren in set 4 terug bij de pinken en konden de drie punten meegenomen worden naar de Maaskant.

Om op een vraag van enkele supporters van NOLIKO Maaseik te antwoorden, waarom in Gent naast de Sint-Baafs de naam van de straat "Maaseikstraat" is; dit is niet omdat NOLIKO Maaseik tot tweemaal toe de Beker van België won in Gent, maar uit erkentelijkheid van het Gentse stadsbestuur dat onze Jan & Hubert Van Eyck daar het Lam Gods schilderden.

In de verwarde play-off-kalender hebben alle zes teams nu 2 wedstrijden achter de rug en NOLIKO Maaseik is tot de twee plaats opgeklommen op één punt van Knack Roeselare en 1 punt voorsprong op Lindemans Asse-Lennik.

Komend weekend wordt enkel VDK Gent - Callant Antwerpen gespeeld wegens de Europese verplichtingen van Roeselare en Menen.

Midweek verloren zij beide de heenmatch van de halve finales van respectievelijk de CEV Cup en de Challenge Cup: Knack verloor thuis nipt van de Duitse kampioen Berlijn (2-3) en moet zaterdag trachten de zaak alsnog recht te zetten in de Max-Schmeling-Halle in Berlijn-Oost.

Menen heeft een avontuur achter de rug: een verplaatsing naar Novy-Urengoy in Siberië. Urengoy is de stad van Gazprom en ligt net aan de rand van de poolcirkel op 4 uur vliegen van Moskou. Er zijn aangenamer plaatsen om naar toe te reizen. De West-Vlamingen werden ijskoud op een zware 3-0 nederlaag getrakteerd. Benieuwd wat ze zondag in eigen huis tegen deze Russen bewijzen.

NOLIKO Maaseik is komend weekend vrij en de volgende opdracht is de uitwedstrijd naar Knack Roeselare op woensdag 23 maart in Schiervelde. Hopelijk kan NOLIKO Maaseik dit keer beter resultaat halen dan de voorbije jaren in Roeselare …

Agenda
Woensdag 23 maart ’16 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Paaszondag 27 maart ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen

Zaterdag 2 april ’16 om 20u30 Lindemans Asse-Lennik - NOLIKO Maaseik

Vrijdag 8 april ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Asse-Lennik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments