VDK Gent, eerste prooi in de reguliere competitie voor NOLIKO Maaseik?

<p>Foto Tim Verhaegen: VDK Gent, eerste prooi in de reguliere competitie voor NOLIKO Maaseik?</p>

Komende zaterdag start dan eindelijk de reguliere competitie, nog steeds in dezelfde spelformule met eerst heen- en terugwedstrijden tegen alle 9 (andere) ploegen in de Euromillions Volley League, gevolgd door de play offs met de beste 6 uit de reguliere competitie en de finale in ‘the best of 5’.

Sporthal Edugo Arena van VDK Gent mag dan al in bedevaartsoord Oostakker gelegen zijn, veel geluk hebben de daar gebrande kaarsen de afgelopen seizoenen niet opgeleverd. Vorig seizoen moest NOLIKO Maaseik nog via een golden set de halve finale van de Belgische Beker afdwingen na een poepsimpele 3-0 winst bij de heenmatch in de LOTTO Dôme. De verplaatsing naar Gent wordt in de club dan ook meer verwenst dan het eksteroog van de voorzitter.

De Gentse stroppen moesten in het tussenseizoen de volleybalspeler van het jaar 2015-2016, Wouter ter Maat, laten gaan naar het Berlijn van de galamatch van vorige week. Ook de hoofdcoach met de mooiste naam in de Belgische competitie, Luc Engelschenschilt en zijn assisten Bram Van Ghelue trokken de deur achter zich dicht.

De Oostvlamingen bleven echter niet bij de pakken zitten, en trokken ‘good old’ Marko Klok aan als hoofdcoach. De sympathieke man met de weelderige haardos van een schildpad is geen onbekende. Als speler trok hij nog ooit de shirt aan van NOLIKO Maaseik en als coach zagen we hem langs de lijnen bij Volley Asse-Lennik (nu Aalst). Enkele jaren trok hij naar het Provencaalse Orange om daar een club in 2de Liga te coachen. Maar nu is hij weer helemaal terug in het land en wil hij met VDK Gent helpen om een stap hoger te zetten in de richting van een topclub.

Voor het eerst zijn er 2 buitenlanders (Nederlanders niet te na gesproken) in het team opgenomen, een Amerikaan en een Canadees. Ook 2de spelverdeler van Asse-Lennik, Limburger Lienert Cosemans sloot aan bij de stroppen. Kortom, een ploegje van jonge 20-ers om naar uit te kijken.

 

Agenda
Zaterdag 15 oktober ’16 om 20u30 VDK Gent - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 22 oktober ’16 20u30 NOLIKO Maaseik - VOC Amigos Zoersel

Woensdag 26 oktober ’16 om 20u30 Avoc Achel - NOLIKO Maaseik (1/8 BK-België)

Vrijdag 28 oktober ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments