Van zomer- naar winteruur, maar éérst …

<p>Foto ZUPP</p>

In de nacht van zaterdag op zondag is het weer van dattum. Een uur vooruit of achteruit, dat kan ik zo voor de vuist niet zeggen en ik heb nu even geen zin om na te denken. Gewoon uitvoeren wat ze me komend weekend opdragen. Sommige klokjes switchen volautomatisch, andere niet. Als je dát uit het oog verliest, ga je twéé uur vooruit. Of achteruit.

Idem als een vroege vogel in je gezin al ijverig is geweest vóór jou: dan riskeer je een verhaal van vier keer zout bij de patatten. Bovendien ben ik vrij slordig in die dingen. Maanden later, onderweg in de auto, vragen we ons opeens af hoe laat het is. Autotijd? Autotijd plus één? Autotijd min één? 't Is klote, dát is het, die hele winter- en zomertijd! Zeg dat PiP het gezegd heeft.

Gelukkig zijn er andere, leukere onzekerheden in het leven: Maaseik-Roeselare (of omgekeerd), tig keren per jaar, altijd gegarandeerd onvoorspelbaar! Bestaat er een andere ploegsport waar sinds mensenheugenis altijd diezelfde topaffiche zo'n keer of tien per jaar op het programma staat en een loopje neemt met prognoses en kennelijk achterhaalde concepten als 'thuisvoordeel'?

En waar emoties en frustraties er zó diep inhakken dat sommigen een half jaar later blijkbaar nog altijd het schuim 'op hun muule' hebben staan? U mag het me melden, beste lezer.

Anderhalve week geleden kreeg GREENYARD Maaseik als 'thuisploeg' in Kortrijk een koude 0-3 om de oren, maar wéér waren er twee spannende sets met het allerkleinste verschil. Als geboren positivo zijn we geneigd om sussend te denken "och, het had dus net zo goed omgekeerd kunnen uitdraaien", al stijgt straks bij minstens honderd knackers spontaan hoongelach op als ze deze toogpraat lezen. Tja, hoe ben je zélf ...

Voor onze totaal nieuwe ploeg is het nog erg vroeg voor een topper, maar evenzeer is dit een must-see wedstrijd. Wie denkt dat hij eeuwige rivaal Knack Roeselare intussen wel ként, vergist zich. Het klopt wel dat de West-Vlamingen al zowat een decennium op stabiliteit drijven: de gouden generatie is honkvast, en tijdens transferperiodes wordt doorgaans slechts op één of hooguit twee posities wat gesnoeid en gesleuteld.

Met het uitzwaaien van vaste waarden Dejonckheere, Van Hirtum, Van de Velde (en stand-ins Holt én Lou Kindt) had zelfs Knack deze keer echter geen andere keuze dan naar de spelersmarkt te trekken. Al blijft er natuurlijk hun goddelijke drievuldigheid Tuerlinckx-Coolman-Verhanneman, intussen al een heel jaar perfect ingespeeld op Fasteland, Walsh of diens back-up Depovere en youngster Desmet … Met dát team (bovendien tuk op revanche) kan je meteen plankgas geven, zónder rodage.

En dan is er nog vers bloed bijgepompt: volgens Frank Depestele hebben ze zó goed ingekocht dat er dit seizoen gewoon niks te beginnen is tegen Knack … We zijn gewaarschuwd. Gelukkig mogen er slechts zes spelers tegelijk op het terrein! We vertellen lekker niks over hun nieuwe smaakmakers: kom zaterdag gewoon zélf kijken om onze en hun nieuwe spelers te keuren, en om de nieuwe (voorlopige) krachtsverhouding te evalueren! Welke lijn wordt voortgetrokken? Beurt om beurt winnen? Dan is het nu weer aan ons. Op verplaatsing winnen? Dan is het opnieuw aan Knack.

Het enige wat vaststaat, is dat het seizoen nog maar pas begint en nog heel lang duurt. En dat we na deze match een uur vooruit gaan. Of achteruit, ik zoek het even op tegen zaterdag. (PiP)

 

Agenda

Woensdag 23 oktober, 20u30 VC Syneton Duvel Puurs - VC GREENYRD Maaseik (1/8 BK-België)

Zaterdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 30 oktober, 20u30 Win: Guibertin/Waremme - VC GREENYARD Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 2 november, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be