Tweemaal chrysanten in Guibertin?

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Allerheiligen nadert en dan is het tijd voor een bezoek aan het kerkhof. Voor onze eerste ploeg staan er deze week zelfs twee van die uitstappen op het programma: zowel vrijdagavond als zondagavond treden we aan in de sporthal van Guibertin en die ligt vlak tegenover het plaatselijke kerkhof. Wij rekenen erop dat we tweemaal met een pot chrysanten huiswaarts keren: zegebloemen welteverstaan.

De kalendermaker kon het niet beter verzinnen: onze openingsmatch voor de competitie van 15 oktober tegen Guibertin mochten we uitstellen tot het eerste bekerweekend omdat onze Internationales toen nog volop bezig waren met bekomen van hun Olympisch kwalificatietornooi.

Maar wat schotelde de bekerloting ons voor als achtste finale? Jawel, een verplaatsing naar datzelfde Guibertin, maar dan wel de B-ploeg uit eerste nationale. Voor een team dat twee reeksen lager geklasseerd staat, betekent de komst van GREENYARD Maaseik een topaffiche en groot feest.

Dat ondervond ons eigen B-team al, want die zijn in Nationale 2A reeksgenoot van Guibertin B. Op de openingsspeeldag kregen ze ginds kansloos 3-0 aan de broek. Nochtans is Guibertin B, zonder één bekende speler in de rangen, specialist van de tiebreak: in de twee vorige bekerrondes wonnen ze telkens in vijf sets tegen teams uit Nationale 1, een reeks hoger dus. Fixit Kalmthout en Rembert Torhout gingen voor de bijl in zo’n extra set. Net als Lensonline Genk het voorbije weekend in de competitie.

Onze eerste ploeg houdt het beter veel korter, want amper 46 uur later maken ze alweer de trip van 140 km enkel naar Waals-Brabant. Ook al ligt Walibi er dicht in de buurt, het wordt geen plezierreisje. Guibertin A bood vorige zondag in zijn eerste optreden dit seizoen stevig weerwerk aan Knack Roeselare: 1-3, nadat de Waaltjes in set 2 een riante 19-14 uit handen gaven.

We zijn dus gewaarschuwd voor een team met nogal wat oude bekenden op en naast het veld: Wannes Rosiers is er hoofdcoach van drie ex-Maaseikenaars: gouwe ouwe Gert Van Walle, libero Sébastien ‘Mini’ Dumont en Simon ‘Maxi’ Van De voorde. Het wordt dus geen sinecure om onze uitstekende seizoenstart zonder set verlies door te trekken.

 

Agenda

Vrijdag 27 oktober om 20u30 Axis Guibertin B - VC GREENYARD Maaseik (1/8 BvB)

Zondag 29 oktober om 18u00 Axis Guibertin - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 8 november om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be