Twee keer tegen Jay Blankenau en Warschau

<p>Foto ZUPP</p>

Toen we dinsdag (3-2 tegen Ankara) tussen twee sets van pure spanning een zenuwplasje moesten plegen, vroegen enkele andere wc-gangers zich hardop af waarom er komende week in godsnaam twéé keer tegen Warschau wordt gespeeld. (Wedstrijdkalenders boven plasbakken worden dus wel degelijk gelezen …) "Die eerste, dinsdag om 7 uur, is zeker een oefenmatch", dacht er eentje. Een schoolmeestersreflex dwong me om meteen in te grijpen: niks van, géén oefenmatch! Big business!

Inderdaad: GREENYARD Maaseik speelt nu dinsdag én woensdag thuis zijn laatste twee wedstrijden in de B-poule van de CEV Champions League, telkens tegen het Poolse PROJEKT WARSZAWA. Het gaat wel degelijk om onze láátste Europese wedstrijden van dit volleybalseizoen, want de 2e plaats in onze poule (met een iel waterkansje op doorstoten naar de kwartfinales) is definitief voor Ankara dankzij het puntje dat de Turken hier wisten te versieren ondanks de nederlaag.

Waarom dan twee keer tegen Warschau? Wel, begin januari viel de heenwedstrijd in Warschau in het water wegens een coronapiek bij het Poolse team. En omdat je in een overvolle kalender niet zo gemakkelijk een nieuw gaatje prikt om tussendoor even naar Warschau te reizen, én omdat Warschau komende week toch sowieso in Maaseik moest zijn voor de terugmatch, werd afgesproken om heen- én terugmatch in één moeite in onze STEENGOED Arena af te werken.

Dinsdagavond spelen we 'uit', en op Pools verzoek is dat om 19 uur (kwestie van de tv-uitzending in Polen). Woensdagavond volgt dan de 'thuismatch' om 20.30 uur zoals we hier gewend zijn. (Intussen werkt Roeselare overigens een vergelijkbare tweedaagse af in Bulgarije, mét nog een waterkansje op kwartfinales! Succes, mannen!)

Polen is zo'n topland dat elk jaar 3 teams naar de Champions League mag sturen. In principe hoort PROJEKT Warszawa dus óók zo'n klepper hors catégorie te zijn, maar dit seizoen lijkt de motor daar wat te sputteren. In de PlusLiga kampeert Warschau op een 5e-6e plek, mijlenver achter de top. Hun Champions League-campagne startte dan wel hoopgevend bij Dinamo Moskou, maar stuikte na die 0-2 tussenstand in Moskou volledig ineen: PROJEKT Warszawa staat laatste in onze poule, met vier nederlagen en één schamel puntje (uit die openingswedstrijd). Is dit voor ons een uitgelezen kans om onze Europese erelijst nog wat meer te laten blinken?

De Polen zullen echter ongetwijfeld hun prestige willen redden. Aan het spelersmateriaal kan het niet liggen: coach Andrea Anastasi (ex-Red Dragons) beschikt over een pak topspelers, met voor de set-up keuze tussen Jay Blankenau (ex-Maaseik) en Angel Trinidad de Haro (ex-Knack), en verder een half dozijn andere internationals zoals Pjotr Nowakowski, Igor Grobelny (ex-Red Dragon), de Servische opposite Dusan Petkovic en nog meer Pools geweld …

Dinsdag (19 uur) én woensdag (20.30 uur) tegen 'onze' Jay Blankenau en de rest van Warschau! Maar éérst zaterdag (20.30 uur) nog afrekenen met Aalst! Stuk voor stuk thuis in onze STEENGOED Arena. Mogelijk ook wel te volgen op tv of pc, maar nu het weer mág, gaat er (zelfs met CST en masker) niets boven de ambiance samen met de andere supporters in onze eigen hal! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Zaterdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Dinsdag 15 februari, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L3)

Woensdag 16 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L6)

Zaterdag 19 februari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 5 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be