Tot het gaatje…

<p>Foto Patrick Martens</p>

Onze glazen bol toont een zweem van rood, maar dat heeft allicht ook te maken met de rode sokkel waar ie op ligt. Leg diezelfde glazen bol op een blauwe sokkel en je krijgt een andere weerschijn… Kortom: het blijft koffiedik kijken.

Superlatieven schieten tekort om te beschrijven welke titanenstrijd bezig is in deze best-of-five tussen de bekerwinnaar en de uittredende landskampioen. Is het ooit eerder zo kielekiele geweest? Propaganda voor het volleybal, niks voor hartlijders: de wedstrijd van woensdagavond had alles om vingers en duimen af te likken: geweldige rally's met spectaculaire reflexen in verdediging; killblocks, servicebommen en uiteraard ook pijnlijke missers.

Enorm veel spanning en zelfs wat onversneden slapstick. (De verbazing op het gezicht van Walsh na zijn achterwaartse steekpasje naar Tuerlinckx die echter net even op de dool was na zijn vorige actie.) Tja, volleybal zónder fouten ('forced' of 'unforced') is een utopie, al lijken wij op dat aspect nog wat winst te kunnen boeken...

Het is duidelijk: om kampioen te worden, moeten we tot het gaatje gaan. En da's prima: de waarde en de voldoening van een titel stijgen recht evenredig met de kwaliteit van de tegenstander: hoe zoet smaakt een overwinning als je écht tot je limiet bent gedwongen door hardnekkig weerwerk van een runner-up die eigenlijk zowat je evenknie is.

We hadden gehoopt, misschien zelfs gerekend op een 2-0 maar het is 1-1... Herbeginnen en opnieuw bikkelen! Nog minstens twee keer. We zijn het thuisvoordeel dus weer kwijt, maar gezien de vorige wedstrijden lijkt het er wat op dat dit 'voordeel' op dit topniveau vrij relatief is.

Dat belet niet dat Schiervelde komende zaterdag ongetwijfeld wél blauw zal kleuren en de druk proberen te verhogen. So what. Ons team moet er alles aan doen om op zijn beurt opnieuw te stunten. En dan wordt het woensdag sowieso weer volle bak in onze STEENGOED Arena. Er zijn nog zekerheden in het leven… (PiP)

 

Agenda; play-off-finale (best of 5):

Zaterdag 27 april, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik: 2-3

Woensdag 1 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare: 2-3

Zaterdag 4 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 8 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Eventueel:

Zaterdag 11 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be