Toernooi in Rennes

Donderdagochtend om 8 uur vertrok het volleybalteam van GREENYARD Maaseik met 3 minibusjes van Group JAM in zuidwestelijke richting. Na 10 uur reizen, onderbroken met 3 stops, arriveerde het gezelschap in Rennes, een mooie historische stad in Bretagne (Frankrijk).

De bedoeling was echter niet bepaald even de toerist uit te hangen, maar wel degelijk een paar stevige oefenpartijtjes te spelen. Het werd meteen ook een fijn weerzien met oud-spelers Facundo Santucci (Rennes), Nathan Wounembaina, Hermans Egleskalns en Timo Tammemaa (Tours).

Vrijdag won Monza (ITA) met 3-2 van Tours (FRA). Daarna verloor Maaseik met 3-0 van Rennes. Ivo Rutten, onze man ter plaatse, meldt dat Rennes ook zonder Red Dragon Bram Van den Dries (naar Polen) een uitstekende ploeg blijft, maar onthoudt vooral dat de scheidsrechters het nodig vonden om de thuisploeg een stevig handje te helpen. (Kwestie van de finale op het eigen toernooi veilig te stellen én Tours te ontlopen?) De hoofdscheidsrechter liet zich halfweg de tweede set overigens vervangen door de tweede en viel even later prompt flauw… (God straft onmiddellijk!)

Joel Banks hield zowat de hele wedstrijd vast aan een ploeg met Zimmermann (set-up), Dronkers (libero), Kindt (opposite), Maan en Nielsen (receptie-hoek), Aganits en Semeniuk (midden). Folguera en Wojcik kwamen in set 1 en 2 in voor de dubbele wissel.

Zaterdagnamiddag mocht ons team voor de 'kleine finale' opdraven tegen Tours. Joel Banks bleef bij zijn typeopstelling van de dag ervoor, al kwamen Kvalen en Wojcik in de loop van de wedstrijd Nielsen en Kindt vervangen. Ook de dubbele wissel werd meermaals toegepast.

Tours won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. In de notities van Ivo Rutten vallen ons ook nog de 3 opeenvolgende aces van Rasmus Nielsen op!

Team manager Ivo Rutten is al bij al een tevreden man: "Dit toernooi was een uitstekende test om te zien waar we staan na amper twee dagen trainen met de héle groep. Er is nog werk aan de winkel maar in de tweede match werd al duidelijk dat het de goeie kant uitgaat!"

Zondagochtend om 7 uur vertrekt onze delegatie weer huiswaarts. En volgend weekend wordt het menens! (PiP)

 

Agenda

Zondag 13 oktober, 17u00 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (Supercup@Kortrijk)

Woensdag 16 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - VBC Waremme  

Zaterdag 19 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 23 oktober, 20u30 VC Syneton Duvel Puurs - VC GREENYRD Maaseik (1/8 BK-België)

Zaterdag 26 oktober, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be