Toch maar uitkijken voor dit nieuwe Menen

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zeg niet meer Prefaxis Menen, ook niet Par-ky Menen. Na serieuze perikelen begin dit jaar, toen zelfs werd gevreesd voor het voortbestaan van de club, kent het team een doorstart als Decospan Volley Team Menen. De toekomst oogt opnieuw rooskleurig, al wordt dit seizoen sportief misschien een overgangsjaar.

De vernieuwde sponsorgroep heeft samen met het stadsbestuur de schouders onder het project gezet. De Vauban, aka 'Hel van Mjiende', kreeg een opknapbeurt, en vorig weekend toonde de club terecht trots haar gloednieuwe vipruimte, de Volley Lounge. Kijk naar hun foto's: het is een pareltje! De omkadering en de samenwerking tussen sponsors en vrijwilligers draait dus op volle toeren.

Ook dichter bij het terrein zit het goed. Coach Ratko Peris vertrok naar het Franse Nice (met Jolan Cox), maar wordt opgevolgd door Frank Depestele (met Peter Roesems als T2). Depestele kan nog geen adelbrieven voorleggen (tenzij een jaartje hulpcoach bij Haasrode-Leuven, bij dat andere volleybaldier Kris Eyckmans), maar als íémand het abc van volleybal kent, is hij het toch wel, zeker? Toegegeven, een topspeler wordt niet per definitie een topcoach, maar het helpt.

Een nagelnieuwe vipruimte, de befaamde supporterstribune én een coming man aan het roer: da's allemaal goed en wel, maar uiteindelijk moet het óp het terrein gebeuren. Even een troepenschouw: Xavi Folguera werd weggeplukt, en het feit dat precies GREENYARD Maaseik hem haalde, zegt véél over de aderlating die ze ginds voelen. Ook Andriessen en Vandecaveye vertrokken (naar Caruur Gent), net als tweede set-up Maddens (studies éérst, plus wat volleybalplezier bij Marke-Webis), libero Stuer (Arago de Sète, FRA) en de Franse hardhitter Demirovic (Saint-Quentin, FRA) …

Good old Sinnesael en zijn kompanen De Beul, De Vries, Ver Eecke en Bille bleven wat verweesd achter maar kregen uiteraard nieuwe maats, onder meer een kwartetje jong talent: Brems, Libert, Vanneste en Rotty, stuk voor stuk om en rond de 20, jeugdinternational of al Red Dragon. Op de set-up zit de 19-jarige Brems trouwens de meer ervaren Fransman Schouteten al op de hielen. Vanneste (vorig jaar nog bij Haasrode-Leuven) viel in augustus tijdens de EK-voorbereiding met de Red Dragons helaas voor de rest van het jaar uit met een zware schouderblessure. De Zweed Ekstrand komt daarom de receptie-hoek versterken.

Tot slot is Martijn Colson overgekomen van Aalst. Met ook nog Sinnesael en De Beul voor het middenblok wordt het daar drummen, jawel, maar in Roeselare toverde Depestele vorige week een andere oplossing uit zijn hoed: Martijn schoof door naar de opposite (ten nadele van Jente De Vries, een week eerder nog Star of the Game), en volgens de Knackreporter was hij op die positie twee sets lang nagenoeg onhoudbaar met zijn zware hamer …

Menen werd woensdagavond in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld door Haasrode-Leuven. Ook de competitiestart was niet echt geslaagd (2 punten op Waremme, 1 punt tegen het stiekem sterke Haasrode-Leuven, 0 tegen Knack). In de voorlopige rangschikking moet je Menen (overigens niet alleen ex-ploeg van Xavi Folguera maar ook van Jonas Kvalen) voorlopig dus tamelijk onderaan zoeken. En of hun inhaalmatch tegen Achel punten zal opleveren, is nog maar de vraag. Toch is onderschatting wel het laatste wat wij nu kunnen gebruiken. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 9 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Zaterdag 16 november, 20u30 Caruur Volley Gent - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 20 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BK-België)

Zaterdag 23 november, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - BDO Haasrode Leuven

Zaterdag 30 november, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BK-België)

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be