Tijd om monumenten te slopen

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Jawel, Roeselare. Woensdag komen we weer eens op bezoek, drie dagen nadat Sporza de West-Vlaamse stad tot het centrum van de Belgische sport heeft gepromoveerd.

Sporza had zondag kosten noch moeite gespaard om Roeselare in de kijker te zetten: een helikopter, een vliegtuig met straalverbinding en elfendertig personeelsleden. Want in Roeselare werd de Grote Prijs Jempi Monseré gereden, een van de vele kermiskoersen die in ons Vlaamse wielerland als een Monument worden gepresenteerd.

Voor de strafste Belgische sportprestatie van dit weekend moest je naar andere zenders kijken: naar Eurosport, de Nederlandse NPO, het Waalse TiPiK of de onovertroffen Britse BBC. Zij toonden wel rechtstreeks hoe Alexander Doom ons op het WK zaalatletiek in vervoering bracht met bloedstollende eindspurts naar goud op zowel de 400 meter individueel als in de 4x400 meter aflossing met de Tornado’s. Alexander Doom: jawel, een klasbak uit… Roeselare, door de atletiekhogeschool van de BBC tot dé ster van dit WK uitgeroepen.

In Roeselare gedijt de topsport dus volop, want we hebben het nog niet gehad over Knack Roeselare. Vanaf woensdag hopen we de regerende landskampioen volleybal het leven zuur te maken in de race naar een nieuwe titel.

Zaterdag hadden ze het niet onder de markt op bezoek bij Aalst, maar ze versloegen de Ajuinen voor de tweede week op rij toch weer mooi in de tiebreak.

Tegen dat Roeselare zullen we woensdag dus al een tandje moeten bijsteken om onze gunstige positie in de Champions’ Play-Offs niet teloor te laten gaan. Elk puntje is daarin welkom, want het duel om een ticket voor de titelfinales kondigt zich aan als een race op het scherpst van de snee.

En dat niet alleen op woensdag. Ook zondag gaat het stuiven. In Jasper Stuyvens thuisstad Leuven herhalen we best onze straffe 1-3 van net voor Kerstmis. Toen verkeerde VH Leuven nog in crisis. Intussen hebben de jongens van Kris Eyckmans zich ferm herpakt, onder meer door de heropstanding van hun toen geblesseerde kapitein. Wie was dat ook weer? Juist, Hendrik Tuerlinckx, een Monument in Roeselare.

 

Agenda play-offs:

Woensdag 6 maart om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Zondag 10 maart om 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 16 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen

Woensdag 20 maart om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zondag 24 maart om 14u00 Waremme Volley - VC GREENYARD Maaseik

Vrijdag 29 maart om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 3 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 6 april om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 13 april om 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be