Terug naar Amriswil: kleine stad, kleine zaal

Na een vrij weekend en dus een moment van herademen, breekt voor GREENYARD Maaseik een dolle maand december aan. Voor het gemak rekenen we daar de laatste dag van november bij, want nu woensdag beginnen onze jongens aan vier weken vol competitie, bekerthrillers tegen Roeselare en ook nog eens twee Europese wedstrijden tegen de Zwitserse kampioen.

Lindaren AMRISWIL heet de tegenstander in de 8ste finales van de CEV-cup. Amriswil is een klein stadje van amper 12.000 inwoners, niet ver van de Bodensee en dus ook niet ver van de Duitse grens. Meer zelfs: Amriswil ligt in vogelvlucht amper 30 km van Friedrichshafen, waar we in een ver verleden menig duel uitvochten met de Duitse traditieploeg.

De volleybalploeg viert dit seizoen feest omdat ze aan haar 30e seizoen bezig is in de hoogste Zwitserse reeks.

In 2009 vierde Amriswil zijn eerste landstitel, vorig seizoen mochten de blauw-witten pronken met hun vijfde schildje.

Dat leverde Amriswil het recht op om dit najaar in de voorronden aan te treden van de Champions League.

Niet voor het eerst overigens, want in volle COVID-restricties, twee jaar geleden, organiseerde Amriswil al eens een kwalificatietornooi voor de Champions League: met GREENYARD Maaseik nota bene. Het werd een afknappper van jewelste voor onze jongens en voor de kuitspier van Pieter Verhees in het bijzonder. Na amper vijf minuten spelen in onze eerste wedstrijd (tegen Shakhtar Soligorsk) moest Verhees geblesseerd naar de kant, waar ook Mitch Stahl met een kniekwetsuur zat te balen. Lou Kindt moest plots opdraven als middenman, de gevolgen van al die tegenslagen waren desastreus: we verloren zowel van Soligorsk (2-3 na vier gemiste matchballen) als van Amriswil (1-3).

Maaseik is dus gewaarschuwd: we hebben slechte herinneringen aan de Tellenfeld-sporthal, die niet zozeer last heeft van een laag plafond, maar vooral weinig ruimte biedt aan de zijkanten.

Na onze nederlaag in Leuven moet dat een belletje doen rinkelen: ook in dat kleine zaaltje moet er een goed uitgangspositie worden afgedwongen om een volgende Europese ronde in het vizier te krijgen.

De wedstrijd begint om 19 uur in Amriswil, de return staat geprogrammeerd op woensdag 14 december in onze STEENGOED Arena.

 

Agenda

Woensdag 30 november, 19u00 Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) - VC GREENYARD Maaseik (1/8 CEV)

Zaterdag 3 december, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BvB)

Woensdag 7 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 10 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) (1/8 CEV)

Zaterdag 17 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BvB)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments