Terug leven in de brouwerij bij NOLIKO Maaseik

Afgelopen zaterdag bracht een uitgebreide delegatie van abonnement- en seathouders, vrijwilligers en sponsors, een bedrijfsbezoek bij ’s werelds grootste bierbrouwer met roots in Leuven. AB Inbev, als belangrijke sponsor van NOLIKO Maaseik, verwelkomde zijn gasten op een mooie rondleiding, afgesloten, - hoe kan het anders -, met een heuse proeverij. Daarna zakte de groep, - inmiddels goed in sfeer -, af naar de sportcomplex van Haasrode voor de eerste wedstrijd in de terugronde van de Ethias Volley League.

Opnieuw startte brouwmeester Castellani met een onuitgegeven receptuur: Pádár in plaats van Pereyra en de combinatie Bontje/Broshog op de midden. Maan, Wijsmans, Pinheiro en Jorna vervolledigden het ingrediëntenlijstje.

In set 1 startte met een killer van Leuvenaar De Beul (what’s in a name) op Pádár, waarna op een opslag van Wijsmans Maaseik de voorsprong neemt bij 2-3. NOLIKO Maaseik zal de hop nog bitter schenken in de rest van de set, waarin de kloof wordt uitgediept tot 16-25, dank zij mooie aanvallen van Pádár, lepe blocks van zilvervos Bontje en ook Broshog die doordacht aansluit in de blokkering. Met een pipeaanval mag Maan de terreinwissel in gang zetten (25-16).

In de aanvang van set 2 mag Nuno een opslagreeksje zetten tot 3-6. Het brouwproces lijkt daarmee op dreef. Echter door een dubbele ace van Huysegoms dreigen de Leuvenaars roet in de brouwketel te gooien (8-7). Mede door een ace van Pádár bouwen de Maaseikenaars aan een comfortabele voorsprong bij de 2de technische time-out. Een aanval out van Wijsmans en een onterecht niet gefloten toetsfout bij Haasrode leiden tot enig schuim op de bierketel, die dreigt over te koken bij het gele karton dat onze captain onder zijn neus geschoven krijgt. De gist blijkt plots beter te werken aan de Leuvense zijde die een voorsprong tot 20-17 kunnen forceren na een block op onze Hongaarse hoofdaanvaller. Het gaat nog even gelijk op, waarbij Finoli en Dumont even hun neus aan het kijkglaasje mogen drukken. Met een dubbele ace kan Jelte Maan alvast al even aan het schuimkraagje van de overwinning gaan ruiken (24-26).

In set 3 komt Mathias Raymaekers de drukkerszoon uit Grevenbicht op het midden compartiment aflossen. Onder meer met 2 kill-blocks van Pinheiro kijkt NOLIKO Maaseik al snel tegen voorsprong van 7-12 aan. In de bottelarij gonst het inmiddels van flesjesgeluid. Max Staples, in plaats van Wijsmans, mag bij 12-17 nog een Australisch toetsje toevoegen aan de smaak. Bij 13-20 schuimt de ketel over bij Haasrode na protest van De Beul. Een plaatsbal en ace van Pádár zijn het signaal om het schuim uit de fles te lossen en eindelijk nog eens van een succes(je) te proeven (17-25).

Voor Coach Castellani straalde van deze eerste kroon(kurk) op zijn kortstondige werk (als Brabants trekpaard).

En in Leuven mogen ze alvast gerust zijn, de Stella smaakte na de match dubbel zo goed!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments