Servische international Lazar Cirovic voor de receptie-hoek

<p>Foto FIVB</p>

De jonge Balkanrepubliek Servië telt een kleine 7 miljoen inwoners, met daartussen verrassend veel straffe sportlui. Sport is hot in Servië. Iedereen denkt dan spontaan aan Novak Djokovic. Basketters kennen uiteraard Nikola Jokic die in de NBA onlangs nog tot MVP werd uitgeroepen; bij Belgische voetbalclubs passeerden kleurrijke voetballers zoals Milan Jovanovic of Nenad Jestrovic. Enz.

Wie het volleybal een beetje volgt, herinnert zich allicht dat Servië op het recentste EK (2019) goud veroverde. Voor de ingewijden was dit niet eens zo'n grote verrassing: Servië staat niet zomaar 7e op de World Ranking (waar België wat is weggezakt tot de 20e plek). Het land verzamelt sinds jaar en dag geregeld eremetaal op EK's, WK's en zelfs Olympische Spelen.

Tot de Servische selectie die in 2019 het EK won, behoorde (sinds 2015) ook ene Lazar Cirovic. Deze rechtshandige receptie-hoekspeler komt straks GREENYARD Maaseik versterken.

De 29-jarige Lazar Cirovic (°26/02/1992, 200 cm, spike 343 cm, block 323 cm) is afkomstig van de stad Kragujevac, centraal in Servië. Met de lokale club Radnicki Kragujevac veroverde Cirovic meerdere kampioenstitels en bekers in de Servische competitie voor hij de wijde wereld introk: via Budna (Montenegro, kampioen/beker), Afyon Belediyespor (Turkije, kampioen) en Panathinaikos Athene (Griekenland) ging het naar Kioene Padova (Italië), voor 2 jaar middenmoot in de sterke Superlega. Als kersvers EK-winnaar trok Cirovic vervolgens naar Jiangsu (China, vicekampioen). In het voorbije seizoen speelde hij eerst bij Sorgun Belediyespor (Turkije) en tot slot bij Baniyas (Verenigde Arabische Emiraten).

GREENYARD Maaseik was op het einde van het voorbije seizoen 20-21 uiterst toekomstgericht actief door een drietal beloftevolle tieners (Martin Perin, Ferre Reggers, Veeti Nikkinen) binnen te halen. Door het afhaken van Jelte Maan, Pieter Verhees en Just Dronkers is plots echter een enorm pak ervaring weggevallen. Het aantrekken van Lazar Cirovic moet dan ook in die context gezien worden: samen met Jolan Cox (zopas 30 geworden) en wellicht nog een of meer andere door de wol geverfde routiniers moet hij ons superjonge team de broodnodige ervaring, houvast, stabiliteit en evenwicht bijbrengen.

Добродошли у Маасеик (Dobrodošli u Maaseik), Lazar Cirovic!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments