Roeselare! Roeselare! Roeselare!

<p>Foto ZUPP</p>

Nee hoor, we zijn niet aan het supporteren voor ‘die anderen’. Dit is gewoon het overzicht van onze tegenstander(s) voor de komende drie wedstrijden. Eerst ginds, daarna twee keer thuis. Eerst Europees, dan ‘gewoon Belgisch’ en daarna opnieuw Europees.

Niets aan te doen: al ruim 25 jaar domineren Knack Roeselare en GREENYARD Maaseik de Belgische volleybalwereld. Per uitzondering maakt eentje eens een slippertje, kent eentje eens een wat minder seizoen, of gaat een derde hond onverwacht met wat lekkers lopen terwijl de twee vaste klanten druk aan het bakkeleien zijn. Per uitzondering.

In de competitie (inclusief play-offs) lopen we elkaar nagenoeg elk jaar een keer of zeven, acht of zelfs nog meer voor de voeten. Ook in de beker is het doorgaans vroeg of laat prijs, en dan komt er bijna elk jaar ook nog een supercup bij. Tamelijk uniek is echter wat we dit seizoen beleven: nu kunnen we blijkbaar ook Europees niet aan elkaar ontkomen …

Na een ontgoochelend seizoen 2021-2022 was er géén Champions League voor GREENYARD Maaseik. Geen nood: we legden tot nu een bijna vlekkeloos parcours af in ‘Europacup 2’, de CEV Cup. Knack Roeselare (nóg sterker dan vorig jaar, amaj, en toen al sterker dan het jaar ervoor, amaj, enz.) startte daarentegen met gewettigde ambities in het kampioenenbal. Helaas: een wat ondermaatse eerste speeldag (“In eigen land te weinig tegenstand om gewend te zijn aan dit niveau”, vonden wij al bij al een absoluut geldig excuus) bleek aan het eind van de rekening zwaarder door te wegen dan indrukwekkend verweer tegen wereldtopper Civitanova.

Exit Knack uit de Champions League, maar … voor de ‘net niet’-teams is er nu het vangnet van de CEV Cup. En wie dáár de tegenstander is, weet intussen iedereen …

Woensdagavond is het zover. Greenyard naar Tomabel, echter niet voor een groentekransje!

GREENYARD Maaseik knalde er de voorbije weken aardig op los en bouwde vertrouwen op. Met Knack ging het de voorbije week van kwaad naar erger: vorige week een setje verloren, in de midweek twéé sets verloren, en in het voorbije weekend konden ze zelfs geen setje meer winnen, haha. (Voor wie ‘m niet snapt: Roeselare was gewoon vrij …)

Alle gekheid op een stokje: reken maar dat ze ginds helemaal klaar zijn, met de messen geslepen, tot de tanden gewapend. En dat ze er volop zin in hebben. Voor óns team zal gewoon ‘goed spelen’ niet volstaan: als we ginds (en/of over de 3 wedstrijden) iets willen rapen, moeten we echt naar de top van onze mogelijkheden, voor een glansprestatie! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 8 februari, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/4 CEV)

Zaterdag 11 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 15 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/4 CEV)

Zaterdag 18 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Play-offs

Zaterdag 4 maart, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven

Zaterdag 11 maart, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments