Poulefase CEV Volleyball Champions League wenkt voor NOLIKO Maaseik

<p>Foto CEV</p>

Voor het tweede jaar op rij moet NOLIKO Maaseik zijn toegangsticket naar de poulefase van de CEV Volleyball Champions League afdwingen via een voorrondewedstrijd. En het toeval wil dat deze kwalificatie opnieuw verloopt via onze noorderburen van Abiant Lycurgus Groningen.

Woensdagavond waren de Groningeners opnieuw de gastheer voor NOLIKO Maaseik. Na een Strade Bianchi-parcours in de beginfase van de competitie, durfde niemand bij de roodhemden de ambitie uitspreken om de Nederlanders een lesje volleybal te leren. Maar het team van Joel Banks tankte enorme energie uit de overwinning in Schiervelde. Hoewel zelfs de spelers aangeven dat er nog een portie verbeteringsmarge zit aan te komen, lieten de Limburgers zich niet uit het lood slaan door het overweldigende thuispubliek in het Groningse Alfa-college Sportcentrum.

Voor uitgebreide wedstrijdverslagen kan u terecht bij Frank en Bram. De lange mannen uit Noord-Nederland konden niet weerstaan aan de opslagdruk van NOLIKO Maaseik. De jonge libero Just Dronkers die meerdere jaren de club aan de overzijde van het net bediende, wilde het uitzinnige thuispubliek laten kijken dat zijn overstap naar het Maasland wel degelijk een sprong voorwaarts voor hem betekende en trok zich flink uit zijn streng.

Na een gelijke stand na 2 sets, lagen nog alle kansen open voor beide teams.

NOLIKO Maaseik strafte de thuisploeg af in set 3, terwijl set 4 dan weer naar de mannen van thuiscoach Arjan Taaij leek te gaan. Maar dan kwam Kamil Rychlicki de getergde Jelte Maan vervangen. Bij 16-12 kantelde de strijd naar 18-21. De Groningenaars leken aangeslagen en moesten het laken leggen tegen een uitgekookt NOLIKO Maaseik.

Volle buit binnen in de heenwedstrijd en een uitstekende uitgangspositie van de thuiswedstrijd, komende zondag om 15.00 u in de STEENGOED Arena. De 17e Europese campagne in de CEV Champions League in de poulefase wenkt voor NOLIKO Maaseik, maar dan heeft het wel de volle steun nodig van het thuispubliek. Laat komende zondag de koffie en de vlaai even voor wat ze zijn en kom met gans uw familie naar de Maaseiker sporttempel voor een leuke pot volleybal! (jru)

 

Agenda

Zondag 12 november, 15u00 NOLIKO Maaseik - Groningen (NED) (CHL - 3rd)

Woensdag 15 november, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik (1/4 BK-België)

Zaterdag 18 november, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Woensdag 22 november, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme (1/4 BK-België)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be