Opnieuw naar ‘de Vlaanders’ …

<p>Foto ZUPP</p>

Naar Zwitserland, naar Roeselare en nu woensdag alweer helemaal naar Menen. Allemaal in één week tijd. Het goede nieuws is dus dat we het jaar 2022 daarna mogen afronden met drie thuiswedstrijden op een rij …

Amriswil bezorgde ons al heel wat stof tot nadenken, Knack heeft het ons nogmaals ongezouten ingepeperd: aan klasse geen gebrek maar we zijn er nog niet, bijlange niet. Het rendement moet omhoog, woensdag al als dat even kan.

Woensdag trekken we immers naar Menen, naar de Vauban, waar sinds enkele weken het heilige vuur weer lustig wordt opgepookt tot de gevreesde Hel van Mjinde!

Begin dit jaar leek het definitief ‘boeken toe’ voor Decospan Menen. Onze Jos Franssen sprak de aangeslagen spelers wat moed in vóór hun wedstrijd in onze STEENGOED Arena en kijk: ze versloegen ons prompt in eigen huis en deden dat een tijdje later bij hén thuis nog eens over zodat niet wij maar zij naar de finale van de play-offs mochten!

Hun reeks zware nederlagen in het begin van dit nieuwe seizoen leek voor de buitenwacht vlot te verklaren: “Als je nagaat wie daar vertrokken is: Rotty (niet alleen Rookie maar ook Speler van het Jaar!), Plaskie, set-ups Lankinen en Brems én middenman Andersen!”

We hadden nochtans beter moeten weten! Een zelfverzekerde coach Frank Depestele had het op 20 september in Het Nieuwsblad al over good vibes en prachtige uitdagingen: “Als vicekampioen zijn we het aan onszelf verplicht om op een plaats in de top drie of toch zeker in de top vier te mikken.” En hij beweerde bovendien: “We hebben niet aan kwaliteit of mentaliteit ingeboet!”

Kortom: Depestele nam tot begin november onverstoorbaar de tijd om het te laten klikken tussen zijn nieuwkomers (set-ups Van Hoyweghen en Ocket, middenman Van De Velde, receptie-hoekspelers Capet en Hanninen, opposite Dermaux) en zijn blijvers en vaste waarden Stuer, Vanneste, Bille, Sinnesael, Dedeyne en Kindt. De eerste competitiewedstrijden waren in feite oefenmatchen om zijn team rustig te kneden en klaar te stomen voor het echte werk. En kijk nu: vorige week smeerde Menen leider Gent een droge 3-0 aan; eergisteren werd in Waremme brandhout gemaakt van de thuisploeg zodat het team al voor 99% zeker is van de bekerfinale.

Menen is helemaal klaar, zit in de flow en wil woensdag gewoon voort op die weg. Ons team van GREENYARD Maaseik is gewaarschuwd: het wordt serieus zwaar knokken in Menen! (PiP)

 

Agenda

Woensdag 7 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 10 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) (1/8 CEV)

Zaterdag 17 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BvB)

Zaterdag 7 januari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be