Op zoek naar revanche: GREENYARD Maaseik start 2024 met een nieuwjaarsjump

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Bijna iedereen heeft zich al afgedroogd na een verfrissende nieuwjaarsduik in een Kinrooise, Paalse of andere plas. Behalve dan de spelers van ons GREENYARD Maaseik. Pas donderdag staat hun eerste officiële wedstrijd van 2024 op de agenda.

Wij rekenen erop dat ze dat duel afsluiten zoals hun laatste wedstrijd voor de jaarwisseling. Met een fikse eindjump. Een beetje naar het voorbeeld van onze Limburgse spurtbommen Jasper Philipsen of Jordi Meeuws in de Tour de France. Toeslaan in het zicht van de streep.

Dat deden Jolan Cox en Adam Bartoš op 21 december 2023 in onze eigen STEENGOED Arena tegen het Roemeense Galati: in set één keerde onze kapitein met een paar vlammende opslagen 21-22 om in ons voordeel, in set drie deed onze Tsjech hetzelfde bij 21-23.

Haasje-over op het ultieme moment dus. Wie meent dat dat een zeldzaamheid is in het volleybal, hoefde vorige zaterdag maar eens in Roeselare te gaan kijken, waar VH Leuven onze grote rivalen van Knack een set ontfutselde na een 24-19 achterstand. Of zondag naar Tectum Achel te gaan kijken. Daar peerde Matouš Drahoňovský bij 17-22 in set drie ineens vier aces op de vloer, zodat zijn team alsnog met 3-0 won van Guibertin.

Met Bartoš en Drahoňovský zijn we in Tsjechië beland en daar moeten we donderdag dus ons vijfde groepsduel in de Champions League afwerken. In Praag nota bene, aan de oevers van de Moldau. Dat roept herinneringen op aan vorig jaar, ook in januari, toen we in České Budějovice, ook al langs de Moldau, een fikse 3-0 om de oren kregen. Maar in de Golden Set jumpten we de thuisploeg in extremis voorbij naar de kwalificatie voor de volgende Europese ronde.

En daar draait het nu donderdag ook om. Midden november kwam Lvi (letterlijk vertaald: de leeuwen) uit Praag ons in Maaseik verrassen met een bittere 0-3. Na onze beide overwinningen tegen Galati hebben we de situatie omgekeerd. Praag en Galati hebben nog maar één zege op hun actief. Zo staan wij tweede in onze poule. Maar… willen we ons voor de volgende ronde van de Champions League kwalificeren, dan moeten we Praag gaan verslaan in het hol van de Lvi, de leeuwen dus. En dan nog liefst met een ferme eindspurt.

Aan steun zal het ons niet ontbreken: supportersclub Sterk es Eik reist mee met een 14-tal fans.

Winst in Praag zou ook een forse revanche betekenen voor de nederlaag uit de heenwedstrijd, en zaterdag staat er nog zo’n revanche op het spel. Daags na onze terugvlucht uit Praag krijgen we in onze eigen hal namelijk Guibertin over de vloer. We herinneren ons nog uit het begin van de competitie dat we daar met een nog niet ingespeeld team, en verzwakt door enkele blessures, in drie van de vier sets verzuimden om die zo belangrijke eindjump te plaatsen: 26-24, 26-24, 18-25 en 25-23. Daar valt maar één antwoord op te verzinnen: een fikse revanche.

 

Agenda

Donderdag 11 januari om 18u00 VK Lvi PRAHA (CZE) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR5)

Zaterdag 13 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 17 januari om 20u30 Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR6)

Vrijdag 19 januari om 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 24 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 27 januari om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be