Olympische spelen Rio 2016 is voor de Russen …

Onze Yellow Tigers en Red Dragons trokken tijdens de eerste week van januari resp. naar Ankara (TUR) en Berlijn (GER) om daar met telkens 7 andere Europese topvolleynaties te strijden voor het ene rechtstreekse ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (BRA) komende zomer.

Voor Europa zijn slechts 4 plaatsen voorzien, waardoor het een ellenbogenwerk van jewelste is om door te dringen tot deze hoogmis van de wereldwijde sport.

Onze nationale dames misten op een haar na de halve finale. De frustratie in het kamp van Gert Vande Broek was daardoor begrijpelijk zeer groot. Gans België had het hen nochtans gegund om de kansen verder te verdedigen. Niettemin een dijk van een prestatie van ons klein landje tussen al die groten.

Bij de Dragons konden we ons niet van de déjà-vu-indruk van WK en EK ontdoen. Behoorlijk meestrijden en weerwerk bieden, dat zeker wel, maar helaas niet kunnen afwerken. Tegen de Duitsers werd twee maal een 5-puntenvoorsprong weggegeven. En tegen de Polen had er minstens een setje in gezeten. Onze rode draken moesten zich tevreden stellen met een eerreddend setje tegen de op dat ogenblik al uitgeschakelde Serviërs. Het is uiteraard niet aan ons om een oordeel te vellen, maar uitgaande van de individuele kwaliteiten had hier meer in kunnen zitten. Bondscoach Dominique Baeyens trok zijn conclusies en hield inmiddels de eer aan zichzelf.

Onze clubicoon Vital Heynen kon samen met Gert Vande Broek in een hoekje kruipen om de ervaringen van verliesverwerking uit te wisselen. Ook zijn Mannschafft moest, na een thriller van een wedstrijd, met het kleinste verschil de eer aan de Polen laten. Eerder in de week keken we met verbazing naar hun wedstrijd tegen de Belgen. Een rekensommetje leerde ons dat toen tussen en langs de lijnen maar liefst 11 man ooit veel zweet gelaten of massa’s ervaring getankt hebben in onze LOTTO Dôme.

Aan Duitse kant zagen we naast Vital Heynen ook Erik Verstraten en Fons Vranken, Tim Broshog viel verdienstelijk in. Aan Belgische kant stond een halve ex-Maaseikse ploeg tussen de lijnen met Simon Van de Voorde, Pieter Verhees, Mathias Valkiers, Kevin Klinkenberg, Gert Van Walle en Dennis Deroey. Op de bank assisteerde Christophe Achten de Belgische bondscoach. Zoveel Maaseikse inbreng in de laatste rechte weg naar Olympische spelen, het streelde onze eer!

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments