NOLIKO Maaseik trekt naar Schiervelde voor een nieuwe uitdaging …

NOLIKO Maaseik heeft een "vrij" weekend achter de rug d.w.z. een weekend zonder competitie. De voorbereidingen voor het vervolg van de play-offs gingen uiteraard verder en er werd met belangstelling uitgekeken naar Knack Roeselare en Prefaxis Menen in hun halve finales van de Europacups.

De West-Vlaamse clubs konden zich jammer genoeg niet plaatsen voor de finales: Roeselare verloor kansloos met 3-0 in Berlijn en was in de Max Schmelinghalle nooit in de wedstrijd.

Menen sneuvelde in eigen hall eervol met 2-3 van het Russische Novy Urengoy. Beide teams mogen echter op een meer dan geslaagde Europese campagne terugblikken: halve finales van respectievelijk CEV Cup en Challenge Cup is niet niks. Deze prestaties verhogen ook de Belgische coëfficiënt voor deelnames aan de diverse Europese bekertornooien van de komende jaren. Daar kan NOLIKO Maaseik later eventueel ook van profiteren. In het verleden hebben ook andere Belgische clubs profijt kunnen halen uit de vijf Europese bekerfinales die NOLIKO Maaseik speelde.

Ieder kan zich nu volop concentreren op de eindstrijd in de Belgische competitie. En die belooft nog spannend te worden. Volgens insiders was het verschil tussen de zes topteams nog nooit zo klein. Al vallen de resultaten van VDK Gent wat tegen: ze staan met 3 nederlagen op een zesde plaats en ze zullen waarschijnlijk naast een Europees ticket grijpen, als dat al hun ambitie is.

De Europese tickets voor de komende Europabekers zijn immers weggelegd voor de vijf eersten. Hoe die dan zullen verdeeld worden over Champions League - CEV en Challenge Cup, daarvoor dient de strijd tot begin mei.

Woensdag 23 maart ’16 om 20u30 is de wedstrijd Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik: wedstrijd nummer 3 in de play-offs. NOLIKO Maaseik kon al een eeuwigheid niet meer kunnen winnen in Schiervelde en alhoewel men zich terdege heeft voorbereid blijft de landskampioen en bekerwinnaar de grote favoriet.

Hoe hebben de West-Vlamingen de opdoffer in Berlijn verteerd? De ploeg lijkt ons ervaren genoeg om de knop snel om te draaien en te focussen op de Belgische competitie. Met nu twee matchen per week zal iedere club bij eventueel verlies vlug moeten kunnen omschakelen.

Ook NOLIKO Maaseik staat Paaszondag om 20u30 in de LOTTO Dôme weer voor een volgende opdracht tegen Prefaxis Menen.

Agenda
Woensdag 23 maart ’16 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Paaszondag 27 maart ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Prefaxis Menen

Zaterdag 2 april ’16 om 20u30 Lindemans Asse-Lennik - NOLIKO Maaseik

Vrijdag 8 april ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Asse-Lennik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be