NOLIKO Maaseik stelt Argentijn Daniel Castellani aan als nieuwe hoofdcoach

Nadat NOLIKO Maaseik en coach Giovanni Torchio eerder deze week in onderling overleg een einde maakten aan hun samenwerking, heeft de club haar team en haar aanhang niet lang in het ongewisse gelaten. De ambitieuze Maaslanders bereikten vandaag een akkoord met de Argentijnse topcoach Daniel Castellani.

Daniel Castellani (°21 maart 1961 in Buenos Aires) was een meer dan verdienstelijk volleybalspeler. Hij maakte van 1976 tot 1988 deel uit van het Argentijnse nationale volleybalteam dat o.a. brons behaalde op het WK van '82 en op de Olympische Spelen van '88 in Seoel. In die periode speelde hij bij topclubs in Argentinië, Brazilië en Italië.

Na zijn carrière als speler ontpopte hij zich snel tot een trainer-coach met faam. Hij had onder meer de Argentijnse, Poolse en Finse nationale selecties onder zijn hoede. Met Argentinië won hij in '95 de Pan-American Games, met Polen werd hij in 2009 Europees kampioen.

Ook zijn palmares met clubteams oogt indrukwekkend: kampioen met Orígenes Bolívar (ARG), meermaals kampioen en bekerwinnaar én brons in de CEV Champions League met PGE Skra Bełchatów (POL), bekerwinnaar en vice-kampioen met ZAKSA Kędzierzyn-Koźle (POL), kampioen en winnaar van de CEV Challenge Cup met Fenerbahçe Grundig Istanbul (TUR). Tot voor kort was hij aan de slag bij Sir Safety Perugia (ITA).

NOLIKO Maaseik heeft met Daniel Castellani een overeenkomst gesloten tot het einde van het lopende seizoen. Het geloof in deze internationale topcoach is groot. De hele NOLIKO-familie kijkt uit naar de komende resultaten.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments