NOLIKO Maaseik naar Tours voor de 1ste officiële confrontatie ooit tegen V. Heynen

Red Dragon en ex-NOLIKO-Maaseik-speler Gert Van Walle zal afgelopen zaterdag menig Franse vloek gelost hebben: voor de 2 keer in 2 weken tijd wordt hij gevloerd door het team waar Vital Heynen de sportieve lakens uitdeelt. ‘Puinruimer’ Vital boekte tegen het Beauvais van Van Walle zijn 8ste overwinning op rij met de Franse landskampioen Tours VB dat tot voor 2 maand nog in de degradatiezone zwalpte. Zijn team is nu opgerukt naar de 4de plaats in de competitie en raast als een Franse TGV naar de play offs.

Ook Europees zorgde onze clubicoon vorige maand voor een verrassing door thuis Diatec Trentino (ITA) te kloppen in de tie-break. Het zal dan ook niemand verbazen dat het een ongelooflijk moeilijke klus wordt om deze ploeg op ramkoers komende woensdag in de 5de wedstrijd van de ‘2016 CEV DenizBank Volleyball Champions League’ van antwoord te dienen.

Menig NOLIKO-fan zal met een heel eigenaardig gevoel naar deze wedstrijd kijken. De man die ons zoveel keer naar succes heeft geleid, zal er nu op gebrand zijn om ons met veel bravoure de das om te doen. Vanuit Maaseik willen we de voorlopig nog Duitse bondscoach alvast waarschuwen voor de ontzettend slechte nacht die hij zal hebben bij de gedachte dat hij zijn NOLIKO een verlies heeft aangesmeerd. Daarom hopen wij dat we hem donderdagochtend zo fris als een hoentje de trainingen zien aanvatten bij de Franse ploeg waar hij bezig is om de meubelen te redden.

Voor speler Nuno Pinheiro zal het een blij weerzien zijn met zijn vorige club, waarmede hij de laatste jaren zoveel successen heeft geboekt (landstitels, bekers, …). De ganse ploeg hoopt alvast nog een revanche te forceren die nog kansen biedt om door te stoten naar de CEV-cup.

Supporters worden woensdag vanaf 20u15 in grote getale in de AgorA van de LOTTO Dôme verwacht.

Agenda
Woensdag 20 januari ’16 om 20u30 Tours VB (FRA) - NOLIKO Maaseik (CHL - LR)

Zaterdag 23 januari ’16 om 20u30 Volley Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik (Competitie)

Dinsdag 26 januari ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Trentino Diatec (ITA) (CHL - LR)

Zaterdag 30 januari ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Shanks Guibertin (Competitie)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be