NOLIKO Maaseik miste zijn seizoensstart niet en won met een mooie 3-0

<p>Foto ZUPP</p>

Afgelopen zaterdagavond mochten we getuige zijn van de officiële sleuteloverhandiging aan de nieuwe naamsponsor van onze STEENGOED Arena. Net als STEENGOED Projecten cvba wil ook Joel Banks zijn stempel drukken op zijn vertrouwde volleybalomgeving van Maaseik. En dat lukte alvast met verve in de openingswedstrijd tegen Volley Haasrode Leuven.

In het tussenseizoen vertrok het gros van de spelers bij Topvolley Antwerpen en zo stonden Jolan Cox en Stef Van Heyste aan de zijde van NOLIKO Maaseik tegenover ex-ploegmaats Niels Huysegoms en Simon Peeters, een interessante confrontatie dus. De ploeg van Kris Eyckmans wilde evenmin zijn jongens naar de slachtbank leiden. En zo werd het alsnog een aangenaam te volgen wedstrijd zaterdagavond.

De Hagelanders maakten met hun goede defense indruk op het nieuwbakken NOLIKO Maaseik, maar toch bleef de koelbloedigheid vooral overeind aan de Maaslandse zijde van het net. In set 2 werden zo maar liefst 5 setballen van de tegenstander weggewerkt.

Opposite Jolan Cox, sterk ondersteund door spikers Kamil Rychlicki en Jelte Maan, skoorden hun deel van de punten. Ook de nieuwbakken middenmannen Dane Mijatovic en Timo Tammema deden wat van hen verwacht werd. Spelverdeler Jay Blanckenau eiste een vervroegd verjaardagscadeau op. Libero Just Dronkers treedt wonderwel in de voetsporen van zijn voorganger Santucci.

Het spelniveau was nog niet dit van de topwedstrijden die we tegen de Poolse topteams een week eerder zagen, maar alleszins waren de supporters ervan overtuigd dat we mooie dingen gaan zien van het versgebrouwen team van Joel Banks.

In de andere wedstrijden deed Knack Roeselare wat van hen verwacht wordt, namelijk winnen van VBC Waremme, Par-ky Menen liet een setje liggen bij Amigos Zoersel. Verrassing toch bij Axis Guibertin dat VDK Gent in het zand liet bijten. De mannen van Lindemans Aalst waren vrij door het forfait van Topvolley Antwerpen. (jru)

 

Agenda

Zaterdag 30 september, 20u30 Par-Ky Menen - NOLIKO Maaseik

Zondag 15 oktober, 15u00 VDK Gent - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 21 oktober, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme       

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments