NOLIKO Maaseik met anderhalf been in de halve finales BvB

In de heenronde van de kwartfinales van de Beker van België ging NOLIKO Maaseik in Haasrode winnen met 0-3 (15-25 20-25 20-25).

NOLIKO Maaseik reisde naar Leuven af met de blamage van oktober 2013 nog in gedachte: de 3-1 nederlaag tegen ditzelfde Haasrode in de achtste finales en de voortijdige uitschakeling (voor het eerst in 30 jaar!).

Castellani startte met Skladany - Vigil - Colson - Rychlicki - Bruno - Castellani jr en libero Santucci. De Leuvenaars startten furieus (4-1) maar bij een 5-5 stand was de kloof al gedicht. Het zou de enige keer zijn in de wedstrijd dat Haasrode een voorsprong kon uitbouwen.

De foutenlast was bij de thuisploeg veel te hoog: NOLIKO Maaseik kon rustig en geconcentreerd de match naar zijn hand zetten en een vroege voorsprong vasthouden tot het einde. Aanpassing aan de kleine zaal verliep al bij al nog vlot. In de derde set toonde Ivan Castellani zijn klasse en smashte op zijn eentje de bezoekers naar een verdiende ruime zege. Mol en Wolanski waren in set 1 en 3 telkens invallers en werd Jelte Maan, alhoewel hij door de medische staf fit werd bevonden, nog wijselijk op de bank gehouden.

De return is volgende week woensdag in de LOTTO Dôme, twee sets volstaan om in december de halve finales te spelen: woensdag 14 december thuis en 28 december uit. Tegenstander voor het derde jaar op rij in de halve finales van de Beker van België wordt Callant Antwerpen, dat Marke-Wevelgem tweemaal met 3-0 versloeg.