NOLIKO Maaseik leidt Lindemans Aalst via de rode loper uit de competitie

<p>Foto HBVL</p>

Behalve wedstrijdritme kon NOLIKO Maaseik weinig gaan rapen afgelopen zaterdag in Sportcomplex Schotte aan de Kapellekensbaan in Erembodegem. Voor de Maaslanders waren de kaarten sowieso al geschud. Lindemans Aalst wilde voor één keer Alain Van Dam uit de hilarische reeks ‘Het Eiland’ gehoorzamen door “Alles [te] geven”. De 3e plaats veilig stellen voor het Europese ‘CEV-cup’-ticket en voor de eer bleken bijkomende motieven.

En net daar leek het er op dat men aan de andere kant van het land geen rekening wilde houden met dit scenario. En dus waren de Oost-Vlaamse carnavalisten dan ook genoodzaakt om alles uit de kast te halen voor deze zo begeerde bronzen medaille. En zo gebeurde ook. Eénmaal bekend dat Par-ky Menen voor de volle buit was gegaan in de Hel van Mjiende, moesten Jhon Wendt en Co wel tot het uiterste gaan. En dat hebben de Knapkoekers geweten…

Set 1 leek het er nog goed uit te zien voor de Limburgers, de volgende sets werden beslecht op het scherp van de snee. Joel Banks wilde de fysieke en mentale paraatheid van enkele van zijn wisselspelers op de proef stellen en uiteraard niet te veel in zijn kaarten laten kijken voor de nakende titelfinalestrijd. En dus mochten ook Sighinolfi, Dumont en Van Heyste hun beste beentje voor zetten.

De sets 2, 3 en 4 werden telkens verdienstelijk, maar met het kleinste verschil verloren. En dus konden de Aalstenaren, ondanks de vele tegenslag, toch nog tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen. NOLIKO Maaseik heeft hen in dit verband dan ook geen strobreed in de weg gelegd. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag tikten we Bram op de schouder.

Par-ky Menen kocht helaas niets meer met zijn verdiende zege tegen Knack Roeselare in de eigen Vaubanhal. Knack Roeselare speelde deze Final4 op oer-Hollandse zuinigheid. Rousseaux en co hebben zich tot het uiterste gespaard, maar zitten niettemin voor een dubbeltje op eerste rang. Met slechts 8 punten op 18 stoten zij, bijna onwaarschijnlijk, toch door naar de finalestrijd om de landstitel. En bijgevolg gaan wij er van uit dat zij, door geen calorie teveel te hebben verbrand, zich volledig willen focussen op de 6e opeenvolgende landstitel. (jru)

 

Agenda; play-off-finale (best of 5):

Zaterdag 21 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Woensdag 25 april, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 28 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Eventueel:

Woensdag 2 mei, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 5 mei, 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

 

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments