NOLIKO Maaseik laat de kaas van tussen het brood halen door ‘t zwarte beest

<p>Amber Vranken Photography</p>

Afgelopen zaterdag trof NOLIKO Maaseik partij tegen het zwarte beest uit de Metropool, Topvolley Callant Antwerpen. Deze ploeg zou zijn reputatie weer eens alle eer aan doen door NOLIKO Maaseik het vuur aan de schenen te leggen. 2 sets had de thuisploeg het overwicht, maar 3 sets gingen naar de tegenstander en aldus gingen de Sinjoren met de punten lopen, al was het geen volle buit. Een uitgebreid wedstrijdverslag van onze man aan de tafel vindt u hier.

De euforie van de laatste weken (Champions Cup, kwalificatie voor de CL-poulefase en de quasi zekerheid voor de halve finale van de beker) waren wellicht wat naar het hoofd gestegen. Een wedstrijd met een tegenstander als Callant Antwerpen is nooit te onderschatten en is wellicht een goede vormmeter in deze fase van het seizoen.

Dat het niet gemakkelijk zou worden, dat stond in de sterren geschreven. In de reguliere competitie kwamen ze vorig seizoen ook al winnen en in de halve finale van de Beker van België deden ze ons ook al de kelk tot op de bodem leegdrinken. Verder kon het zwarte beest teren op subliem scoutingwerk, Kamil’s heroïsche aanvallen werden maar liefst 5 x gekild in het blok en ook verdedigend zagen we knappe staaltjes aan de zijde van de Scheldejongens.

NOLIKO presteerde bovenmaats in de sets 1 en 3 maar moest zijn meerdere erkennen in de andere sets. Na de gemakkelijke winst in set 3 (25-16), dacht menig supporter al aan zijn (schuimend) frisdrankje na de wedstrijd, maar dat was buiten de waard van bolleke Coninck gerekend. Callant Antwerpen steeg boven zichzelf in set 4, terwijl de Maaslandse verdediging als een pudding in mekaar leek te stuiken. De loterij van de tiebreak ging de mist in door 5 opslagmissers, 2 receptiefouten en 2 aanvallen in het blok van de tegenstander. De coach aan de overzijde daarentegen was gelukkig met zijn geslaagd Dardennenoffensief.

NOLIKO Maaseik is er aldus niet in geslaagd om plaats 2 in de ranking te enteren. Door verlies in het eigen huis van de fonkelnieuwe sporthal Schotte vormde Lindemans Aalst gelukkig geen bedreiging. Knack Roeselare staat nu afgetekend aan de leiding, gevolgd door Callant Antwerpen. NOLIKO Maaseik neemt plaats 3 in van de rangschikking die straks tot 1 punt verschil wordt herleid bij aanvang van de play-off.

 

Agenda
Woensdag 30 november ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Haasrode Leuven

Zaterdag 3 december ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme

Woensdag 7 december ’16 om 19u30 Dinamo Moscow (RUS) - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 10 december ’16 om 20u30 Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be