NOLIKO Maaseik kaapt de leiding in de EuroMillions Volley League

<p>Foto Patrick Martens</p>

Tijdens de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie van de EuroMillions Volley League was NOLIKO Maaseik afgelopen zaterdagavond in de STEENGOED Arena gastheer voor de topper tegen Lindemans Aalst. Na de indrukwekkende Europese wedstrijd tegen het Poolse Kedzierzyn was het uitkijken of de Maaslanders op hun élan van de laatste maanden, en deze van de laatste Champions League-match in het bijzonder, konden verder surfen.

Want niets is zo mentaal belastend als de continue druk van te moeten winnen, zeker als je als club al een quasi perfect ‘track record’ hebt afgelegd en de ambities gaandeweg worden bijgesteld.

En dus was het uitkijken of het team van Joel Banks het decompressie-spook onder controle kon houden. Want de tegenstander was geen doetje. Bewijs is de taaie weerbaarheid die dit team ten toon spreidde tijdens de finale van de eerste ‘League Trophy’ in het begin van januari. Gelukkig had het technische kader de tegenstander goed gescout en de rode garde goed ingepeperd dat concentratieverlies best te mijden zou zijn voor deze belangrijke wedstrijd.

Gelukkig hadden de Knapkoekers deze waarschuwing goed in hun oren geknoopt en dwongen ze de Ajuinen van bij aanvang van de wedstrijd meteen in de fouten. De ‘winning mood’ konden zij goed vasthouden in sets 1 en 2, maar in set 3 kwam er toch kort een dipje het licht opsteken. Set 4 was het weer alle neuzen in dezelfde richting, waardoor de volle buit (3-1) in Maaseik kon worden gehouden. Voor uitgebreide wedstrijdverslagen schaakten we Luc en Bram weg vanaf het Prinsenbal van Carnavalsvereniging ‘Het Heilig Wammes’.

Door de zege tegen deze andere Carnavalsstad van Vlaanderen is NOLIKO Maaseik op één wedstrijd van het einde van deze voorcompetitie zo goed als zeker van de eerste plaats. Want Knack Roeselare dat dit weekend vrij van competitie was, staat nu op 3 punten. Bijgevolg hebben de Maaslanders nog 1 puntje nodig in de uitwedstrijd komende zaterdag tegen de nog steeds laatste in de ranking, Amigos Zoersel. 2 setjes met andere woorden volstaan voor de ‘pole position’ in de Play Offs, die toegang geeft tot poule A met als tegenstanders zeer waarschijnlijk de Waalse tandem Axis Guibertin en VBC Waremme. Niet meteen gemakkelijke tegenstanders, maar anderzijds wel haalbare kaarten welke uitzicht geven op de halve finales.

Jelte Maan en zijn maats hebben nu een ganse week geen wedstrijd en kunnen met een gerust hart recupereren naar deze 1-punt-wedstrijd in Zoersel. Maar hun focus zal wellicht op het Krokusverlof liggen, waarin ze op Aswoendag de degens kruisen in het Turkse Izmir tegen de Champions League-tegenstander Arkas, waar ze een plaats in de Play-offs met 12 hopen te forceren. De eerste zondag van de Vasten is het dan Bekerfinale-tijd. Het zal u niet verbazen dat er met heel veel overgave wordt toegeleefd naar deze alweer cruciale wedstrijden. (jru)

 

Agenda

Zaterdag 10 februari, 20u30 VOC Amigos Zoersel - NOLIKO Maaseik

Woensdag 14 februari, 19u00 Arkas Izmur (TUR) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zondag 18 februari, 14u00 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare (Fin BK-België, Sportpaleis Antwerpen)

Woensdag 28 februari, 20u30 Trentino Diatec (ITA) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be