NOLIKO Maaseik in ‘pole position’ naar de play-off-finale

<p>Foto Lieven Stroobant</p>

Wat we alleen maar durfden dromen in onze vorige Nieuwsbrief, is afgelopen zaterdag in Schiervelde bewaarheid geworden! NOLIKO Maaseik rookte zijn tegenstander uit op eigen terrein. Al moeten we toegeven dat het telkens nipt was. Iedere set werd met het kleinste verschil beslecht…

Nochtans liep het niet helemaal als een fluitje van een cent. In set 1 moesten de mannen van Banks een 23-21 achterstand wegwerken op het einde van de set. In set 2 hadden de Knapkoekers het kwaad in de receptie en gingen de Knackies met het setpunt lopen, waardoor alles te herdoen was.

Ook in set 3 keken de Maaslanders tegen een 8-4-achterstand aan bij de eerste technische time-out en was het bij 23-23 billenknijpen. Maar uiteindelijk ging de set en het eerste wedstrijdpunt naar de Limburgers.

En dus werd het uitkijken naar set 4: zou het een tiebreak worden of zou de thuisploeg met lege handen achterblijven? Na 3 matchballen zou het uiteindelijk het laatste worden!

Tot grote verbazing en blijdschap van meegereisde NOLIKO-supporters. De blauwe garde van Rousseaux en Van Medegael wist met zijn frustratie geen blijf en bekoelde deze, geheel onterecht, dan maar op de wedstrijdleiding. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag trakteerden we onze Bram op een bak Rodenbach (echter niet helemaal naar zijne zin, want hij liet ons weten dat deze een beetje zuur smaakte…).

Door deze onverhoopte score in het hol van de leeuw is NOLIKO Maaseik nu niet alleen zeker van het ticket voor de titelfinale. Ook kan men al de kalender vastleggen voor deze strijd. Voor de eerste wedstrijd (van 3 winnende) moeten we alvast in de STEENGOED Arena zijn. En we zullen minstens 2 keer in eigen huis duimen en vingers mogen aflikken voor een wellicht spannende titelstrijd. Alleen kennen we onze tegenstander nog niet, want zowel Knack Roeselare, Lindemans Aalst als Par-ky Menen komen nog in aanmerking. Vraag is wie als eerste de rol moet lossen?

En niet te versmaden, we mogen ons voor de 18e keer op rij opmaken voor de Europese Champions League-campagne! Deze zekerheid wordt niet alleen gesmaakt bij sponsoren en publiek, die zich voor de zoveelste keer mogen vergapen aan grootse Europese toppers. Ook voor de transfermarkt is dit een interessant gegeven. Het zal u niet verbazen dat net nu de eerste contracten van binnenkomende spelers worden bezegeld. Want zoals we het Vital Heynen ooit hebben horen uitleggen is de combinatie NOLIKO Maaseik en CEV Champions League het laatste basiskamp naar de Mount Everest, oftewel de hoogste top die een speler kan bereiken. En dat is uiteraard een heel aanlokkelijk perspectief voor menig jonge talentvolle volleybalspeler die zich via deze weg in de kijker van de Europese topclubs kan fietsen…

Zo is de cirkel bijna rond voor dit seizoen. Maar niet zonder eerst het vel duur te verkopen in de finale van de titelstrijd! U zal zich mogen reppen om nog een zitje te bemachtigen in onze eigen STEENGOED Arena! (jru)