Muurtjes bouwen. Met grind of …

<p>Foto Ivo Rutten</p>

Sinds we op grote schaal beton gebruiken, hebben we ook op grote schaal grind nodig. En wie grind zegt, denkt aan het Maasland. Toen de dieren nog spraken (zelfs nog vroeger), zette de Maas hier enorme massa's grind af: erosiepuin uit de Ardennen, toen nog een écht gebergte. Als je in de Maasvallei je tuin wat dieper omspit, kan je een bescheiden grindhandeltje opzetten. Voor het échte werk moet je echter bij onze partner STEENGOED Projecten zijn!

Grindwinning leidt aan weerszijden van de Maas tot de bekende Maasplassen. Sommigen noemen ze 'littekens in het landschap', maar STEENGOED doet er alles aan om die onmisbare grindprojecten telkens netjes af te sluiten en om in samenwerking met de lokale besturen maximale meerwaarde te creëren voor natuur, landbouw, recreatie en toerisme. Of zoals de ledboarding bij GREENYARD Maaseik zegt: iedereen wint met grind!

Neem nu Kessenich, de noordoostelijke uithoek van 's lands meest noordoostelijke gemeente Kinrooi: een bijzonder charmant kerkdorpje met een heel aparte geschiedenis, prachtige natuur en mooie wandel- en fietsroutes. Op amper 200 meter van de dorpskern poseert onze Iraanse international Javad Karimi bij een enorme waterpartij, de Spaanjerdplas, de grootste Maasplas in Limburg. Delen van deze grindkrater werden al gedicht en teruggegeven aan landbouw en natuur. In de Kinrooise deelgemeenten Ophoven, Geistingen en Kessenich wordt hard gewerkt aan de oevers en aan accommodaties voor nieuwe recreatieve en toeristische projecten op en rond het water (zonnebaden, zeilen, vissen, wandelen, fietsen, windsurfen, 'open water'-zwemmen, …).

Op déze plek, het Bastion, installeerde de gemeente heel onlangs ook twee openbare barbecues (voor toeristen en inwoners). Javad staat hier dus niet achter een openlucht-altaar, maar wel degelijk bij een van beide BBQ's. Het rooster had hij kunnen afhalen bij de uitleendienst (of zélf meebrengen, samen met houtskool, het nodige lekkers en bijv. een paar ploegmaats …). Dát zal dan wellicht voor een andere keer zijn …

Toen ik enkele maanden geleden de gegevens van Javad Karimi Souchelmael (°1 maart 1998) toegestuurd kreeg, verslikte ik me meermaals in mijn knapkoek: nauwelijks 20 en al international? En kapitein van het Iraanse topteam Paykan Teheran? Een speler van 2m04 maar géén middenman of hoekaanvaller maar spelverdeler? Tjonge. Er zullen dit seizoen muurtjes opgetrokken worden in de STEENGOED Arena. Met of zonder grind. (PiP)

 

Agenda

Zaterdag 3 oktober, 20u30 Tectum Achel - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 7 oktober, 19u00 Shakhtior SOLIGORSK (BLR) - VC GREENYARD Maaseik (CHL - RND 1-2)

Donderdag 8 oktober, 19u00 Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) - VC GREENYARD Maaseik (CHL - RND 1-2)

Zondag 11 oktober, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 17 oktober, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

*Omwille van COVID-19 zijn de thuiswedstrijden enkel toegankelijk voor onze sponsoren, abonnees en leden.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be