Met z'n allen knokken voor de knikkers

<p>Foto Patrick Martens</p>

Afgelopen weekend verloor GREENYARD Maaseik in eigen STEENGOED Arena van een puik Menen. Daar viel weinig op af te dingen: hun korte en verre verdediging pakte zowat álles, hun spelverdeler verdeelde met zichtbare spelvreugde, hun aanvallers mepten er vrolijk op los vanop elke positie. Mooi voor de neutrale kijker, een ietsje frustrerend voor onze eigen aanhang.

Tja, het cliché wil dat Menen vooral in eigen 'Hel van Mjinde' te duchten is, maar die mindset loopt mank: ook vorig seizoen kwam Menen ons twee keer in eigen huis aftroeven, en in november moest Knack er in eigen Schiervelde/Tomabelhal aan geloven voor de beker! Zonder dat opvallende dipje omstreeks half december (onverwacht verlies in Waremme en onverwacht dubbel bekerverlies van Gent) stond Menen nu in de bekerfinale én virtueel mee op kop (met één verliesmatch, thuis tegen … Maaseik). Om maar te zeggen … Benieuwd naar de inhaalwedstrijd Roeselare-Menen van komende woensdag en naar Menen-Roeselare van komende zaterdag. Zélf zijn we woensdag vrij.

… … … … …

Er was een tijd dat ons team in eigen land eigenlijk alleen tegen zichzelf kon verliezen, maar die tijd is lang voorbij. Er was ook een tijd dat we het elk jaar opnieuw mochten uitvechten met onze vaste rivaal, maar ook die tijd lijkt voorbij. De realiteit van vandaag is dat de vroegere subtoppers het laatste restje achterstand hebben weggewerkt en nu met z'n allen volwaardig meeknokken voor de knikkers of hoofdvogels.

De eerstkomende hoofdvogel, dat is het niet-onbelangrijke thuisvoordeel in de barrages voor de play-offs! Er staan nog heel wat topwedstrijden op het programma, en het kan echt álle kanten uit, maar we zouden ons toch al een ietsje comfortabeler kunnen voelen na komende zaterdag: dan moeten we naar Haasrode-Leuven met Tuerlinckx, Peeters, Peters en nog een hele rist andere kanjers. Het team van coach Eyckmans staat in de rangschikking in onze nek te hijgen sinds het begin januari bij ons kwam winnen: het kón toen 3-2 worden, maar het werd 2-3. Intussen kreeg Haasrode-Leuven de voorbije weken 0-3 om de oren van Knack én van ploeg in vorm Aalst. Ze zullen daar allicht ook wel wat zenuwachtig worden, maar misschien reizen we toch maar best als underdog naar ginds?

We krijgen dit seizoen niets cadeau, zoveel is duidelijk. De steun van ons thuispubliek zal de komende weken dan ook van onschatbare waarde zijn! Na de belangrijke uitwedstrijd van zaterdag krijgen we in de STEENGOED Arena een snelle aaneenschakeling van straffe (ook Europese!) affiches: check onze agenda en kom met ons meeknokken! (PiP)

Live, via de volgende link: livescore | livestream

 

Agenda

Zaterdag 5 februari, 20u30 BDO Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Dinsdag 8 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Ziraat Bankasi Ankara (TUR) (CHL-R4 L5)

Zaterdag 12 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Dinsdag 15 februari, 19u00 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L3)

Woensdag 16 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Projekt Warszawa (POL) (CHL-R4 L6)

Zaterdag 19 februari, 20u30 Caruur Gent - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 23 februari, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Tectum Achel

Zaterdag 5 maart, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be