Met een mooie 1-3 wint NOLIKO Maaseik ook van nummer 1 Lindemans Aalst

<p>Tim Verhaegen Volleybal Photography</p>

We moeten toegeven, we kunnen ons niets voorstellen bij navolgende cliché-quote: “De Maaslandse trein dendert voort” (zeg nu zelf: voor welke spoorweg in het Maasland staat u ooit stil?), maar het geeft wel de gesteldheid weer waarin het team van Joel Banks zich momenteel bevindt. De Feniks herrees uit haar as op Schiervelde en liet daarna geen enkel steekje meer vallen.

Ook niet afgelopen zaterdag in de moeilijke verplaatsing naar de sportarena De Schotte langs de Kapellekensbaan van Louis Paul Boon en ‘mesjeu Colson’ van Lindemans Aalst. Het kan geen toeval zijn dat NOLIKO Maaseik in deze fonkelnieuwe sporttempel nog geen punt liet liggen. De Limburgers teerden op hun grinta van de laatste wedstrijden toen ze enkele minuten vòòr aanvang van de wedstrijd de deuren van de kleedkamer achter zich dicht trokken en dat manifesteerde zich meteen tussen de lijnen.

Coach Banks vertrok met zijn klassieke opstelling, zij het dat onze LuxemPool Kamil Rychlicki, na enkele stevige invalsbeurten de laatste wedstrijden, de voorkeur kreeg op rots in de branding, Nicolas Bruno. De Ajuinen onder leiding van good old Frank Depestele kwamen eerder bleekjes voor de dag. Eénmaal de snuffelronde voorbij trokken zij 2 maal na elkaar aan het kortste eind in de eerste 2 sets.

In set 3 mocht ex-NOLIKO-icoon Gert Van Walle plaats maken voor de jhonge Fransman Jhon Wendt, waarmee de blockverdediging van de Maaslanders aanvankelijk weinig raad wist. De set ging naar het thuisteam van de gekwetste middenman Martijn Colson. In set 4 herpakte de Maaslandse Carnevalisten zich, ten nadele van die van Aalst waar twijfel en frustratie in de gelederen sloop. Volle buit binnen voor de Maaslanders en volledige aansluiting bij de top van het klassement. Wie kan u beter bijbriefen over het verloop van de wedstrijd dan onze jeugdige blogger Bram?

Wie dacht dat NOLIKO Maaseik nu de aan de leiding van het klassement staat, heeft het grondig mis. Waar 3 honden vechten om een been, gaat Par-Ky Menen ermee heen. De Leieboys versloegen afgelopen weekend op verplaatsing de Guibertijnen uit Waals-Brabant en staat nu met 17 op 21 2 punten los van NOLIKO Maaseik, Lindemans Aalst en Knack Roeselare dat afgelopen weekend BYE mocht zwaaien. Met zijn drieën gedeeld op plaats 2 dus! Toch wel een unieke situatie in de EuroMillions Volley League, zoiets hebben we nog niet vaak hebben meegemaakt. De West-Vlaamse grensploeg van Jelle Sinnesael en co drijft afgelopen weken op een wolk. Anderzijds is het wel zo dat zij de moeilijke wedstrijden, tot en met volgende week tegen Lindemans Aalst, in eigen huis, - de welgekende ‘Hel van Mjiende’ -, mochten/mogen afwerken. Vraag is of zij zo kunnen standhouden in de terugronde.

Eén weekend voor het einde van de heenronde begint één en ander uit te kristalliseren. De top-4 in het klassement begint zich stilaan af te tekenen. Volley Haasrode Leuven neemt de rol van outsider, gevolgd door de Waalse ploegen en Zoersel en Gent, die elk in de 2e competitiehelft nog erg vervelend uit de hoek kunnen komen. Met het nieuwe play-off-systeem in het verschiet zal het voor NOLIKO Maaseik zaak zijn om plaatsen 3 en 4, en alles wat daar achter ligt, te vermijden.

Alleszins mogen we na de billenknijpende competitiestart terug speculeren voor de toekomst. Wout Wijsmans, Joel Banks en de rest van de staf, hebben het team terug op de ‘sporen’ (hier zijn we weer met onze Maaslandse natte droom). Oertrouwe NOLIKO-supporter Willy Martens, die vorige vrijdag op de dag van de Champions League-loting, het tijdelijke voor het eeuwige verruilde, laat nu tevreden zijn sterretje fonkelen vanuit de hemel… (jru)

Zaterdag 18 november ’17 om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik 1-3 (23-25 20-25 25-20 16-25) - scouting

 

Agenda

Woensdag 22 november, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme (1/4 BK-België)

Zaterdag 25 november, 19u00 NOLIKO Maaseik - VOC Amigos Zoersel

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be