Memorabele verplaatsing naar Leuven voor de Beker van België

<p>Foto ZUPP: Supporters van NOLIKO Maaseik, jullie waren geweldig!</p>

Na de Europese euforie van de laatste dagen zouden we bijna vergeten dat er ook nog een Belgische bekerkwalificatie op ons verlanglijstje staat dit seizoen.

Hiervoor moeten we komende woensdag 23/11 de verplaatsing maken naar de sporthal Haasrode van de gelijknamige club Volley Haasrode Leuven. Niet meteen de meest beklijvende verplaatsing. En dat heeft niet alleen te maken met het kleine zaaltje met laag plafond, maar vooral de kwalijke herinnering die is blijven plakken na de pijnlijke uitschakeling voor de Belgische Beker 3 seizoenen terug.

Het team van ex-NOLIKO-topper Johan Sybers wist op 16/10/2013 in de 1/8ste finale zijn stadsgenoten met 3-1 te verschalken. De toenmalige NOLIKO-coach was slecht ingelicht en dacht dat hij in de terugwedstrijd alles kon rechtzetten, maar er was geen terugwedstrijd! Hilariteit was toen troef in de Belgische volleybalwereld. En NOLIKO Maaseik mocht met het schaamrood van zijn eigen clubkleuren de bekerambitities opbergen dat seizoen.

Nu liggen de kaarten hopelijk enigszins anders. Niet dat we het team van de eeuwig sympathieke communicatiegoeroe Kris Eyckmans onderschatten, wel in tegendeel! NOLIKO Maaseik heeft na de CL kwalificatie en de Champions Cup bewezen dat het ook de moeilijke klussen aankan. Anderzijds is het opletten geblazen voor de ploegen uit de rechtertabelhelft, het uitje naar Guibertin heeft bewezen dat ook dit soort tegenstanders focus en alertheid vereisen. De terugmatch (nu wel !) volgt al een week later op woensdag 30/11, thuis in de LOTTO Dôme.

 

Agenda
Woensdag 23 november ’16 om 20u30 Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 26 november ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen

Woensdag 30 november ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Haasrode Leuven

Zaterdag 3 december ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments