Maaseikenaar Vital Heynen nieuwe Belgische bondscoach

Op de terugweg van Athene naar Tours maakte Vital Heynen een ommetje via Brussel. Op de persconferentie in Vilvoorde werd bekend gemaakt dat Vital trainer wordt van de Belgische nationale ploeg vanaf 1 januari 2017 met als opdracht de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Een uiterst zware opgave: veel zal afhangen hoeveel teams er zullen toegelaten worden op de Olympische Spelen. In Londen, waar Vital zich met Duitsland plaatste, waren er zeven Europese teams aan de slag.

De FIVB besliste dat er in 2016 in Rio slechts vier Europese clubs mogen meedoen. Een regelrechte schande, want het volleybal is het sterkst in Europa. Tot nog toe hebben zich slechts 2 Europese teams kunnen plaatsen (Italië op de World Cup in Japan) en Rusland op het kwalificatietornooi begin van de maand in Berlijn. Wereldkampioen Polen en Europees kampioen Frankrijk hebben nog geen ticket beet.

Als je straks bedenkt dat er teams als Egypte of Tunesië of Australië of Canada zullen rondlopen in Rio, dan kunnen we daar toch wel een kanttekening bij maken. Het kwalificatietornooi in Berlijn had een sterkere bezetting van de Olympische Spelen van Rio zelf. Een uitdaging voor het nieuwe bestuur van de CEV …

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments