Nieuws

Limburger Guido GÖRTZEN: nieuwe hoofdcoach vanaf komend seizoen

<p>Foto Patrick Martens</p>

GREENYARD Maaseik blijft niet bij de pakken zitten. Voor volgend seizoen werd nu al een overeenkomst bereikt met een nieuwe hoofdcoach: streekgenoot Guido GÖRTZEN (uit Roermond) zal de fakkel overnemen van Fulvio Bertini, die na tweeënhalf jaar afscheid neemt op het eind van deze competitie. We wensen Fulvio veel succes met zijn nieuwe uitdaging bij het Franse Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique.

Guido GÖRTZEN (53) is een monument in het Nederlands volleybal. De geboren Heerlenaar speelde een hoofdrol in het legendarische team van Oranje dat in Atlanta 1996 Olympisch kampioen werd. In 1995 won datzelfde team, met als bijnaam "De Lange Mannen", ook al zilver op het WK en in 1997 werden ze Europees kampioen.

Guido bouwde zijn straffe carrière verder uit bij topclubs in Italië (Montichiari, Modena, Perugia), Japan (Osaka) en Rusland (Iskra Odintsovo). Hij speelde nog twee Olympische Spelen mee, Sydney 2000 en Athene 2004, met respectievelijk een vijfde en negende plaats als resultaat.

Jacht op een bonuspunt voor de play-offs

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Vijftien van de zestien speeldagen in de eerste speelronde zitten erop. En toch is er nog maar één beslissing gevallen in de reguliere competitie: namelijk dat Knack Roeselare als leider de play-offs ingaat. Voor de rest ligt alles nog open in deze knotsgekke competitie. Van nummer twee tot en met nummer laatst: iedereen kan van iedereen winnen.

Zelfs van Roeselare, zo merkten wij zaterdag tot groot jolijt in onze eigen STEENGOED Arena. Roeselare gunde een paar van zijn vedetten rust en onze jongens, met nieuwe libero Landon Currie als aangename ontdekking, grepen hun kans met beide handen: 3-1.

Ook onze buren van Tectum Achel hadden een leuke verrassing in petto. Iedereen weet dat Achel -vooral in eigen huis- sterk uit de hoek kan komen, maar vrijdag gingen ze de Ajuinen van Lindemans Aalst eventjes pellen: 1-3.

Dat maakt de allerlaatste speeldag ongemeen spannend voor plaats twee. Aalst heeft op die positie plots nog amper één puntje bonus op onze rode garde. Allesbehalve geruststellend, met als afsluiter een verplaatsing naar Roeselare voor de boeg.

Landon CURRIE uit Canada tekent als libero

<p>Foto&rsquo;s @ Golden Bears Volleyball (CAN)</p>

VC GREENYARD Maaseik stond voor een grote uitdaging om op heel korte termijn een waardige vervanger te vinden voor Martin PERIN.

Met de Canadese international Landon CURRIE, (°16/10/1999) heeft de club daarvoor een geschikte topper gevonden.

De 1m75 grote Currie komt uit Vernon, in het westen van Canada. Hij startte zijn volleybalcarrière bij TRU WolfPack uit Kamloops en zocht het snel hogerop bij de Golden Bears van de University of Alberta in Edmonton. Het voorbije seizoen was hij actief bij het Franse Nice Volley-Ball Eagles.

Op de Pan American Cup U21 van 2019 werd CURRIE uitgeroepen tot beste libero en vorig jaar veroverde hij met de Canadese nationale ploeg een zilveren medaille op de NORCECA Championships (de Noord- en Midden-Amerikaanse kampioenschappen).

In oktober maakte Currie ook deel uit van het team dat in het Chinese Xi’An de kwalificatie afdwong voor de Olympische Spelen ten koste van onze Red Dragons.

De administratieve formaliteiten zijn in gang gezet en we verwachten Landon deze week nog in Maaseik, klaar om deel te nemen aan de komende play-offs.

Een kwestie van respect

<p>Foto Ricco Everts</p>

Zondagmiddag kaartte Sporza op Radio 1 nog even na over de succesvolle Bekerfinales van afgelopen weekend in het Sportpaleis. Ze kozen ervoor om terug te grijpen naar Edwin Blauwblomme, de man die in 1994 Knack Roeselare van het faillissement redde en zich ontpopte tot de grondlegger van de succesvolle club uit West-Vlaanderen.

Tien jaar lang vocht hij als voorzitter menig heroïsch sportief duel uit met Maaseik. “Maaseik en Roeselare hebben elkaar in die periode naar een ongelooflijk niveau gestuwd”, zo sprak hij nog altijd zijn respect uit voor de eeuwige aartsrivaal Maaseik. Respect, jawel.

Zaterdag komt Roeselare bij ons over de vloer als kersvers bekerwinnaar. Toegegeven, we kijken een tikkeltje jaloers naar hun schitterend bekerpalmares met 16 van die mooie glimmende trofeeën. Vooral het decor waarin ze die de laatste jaren behalen, spreekt tot de verbeelding, want ook zaterdag bewezen de volle tribunes van het Sportpaleis (10.000 kijkers voor zowel de mannen- als de vrouwenfinale) dat onze sport meer dan ooit springlevend is.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be