Maaseik, 29 oktober ’12 - seizoen 2012-2013, Nr 24

In de achtste finales van de Beker van België won NOLIKO Maaseik in de nieuwe sporthal van Herk-de-Stad met 0-3 (14-25, 22-25 en 18-25). Brecht Van Kerckhove startte met een andere opstelling dan de week voordien in de LOTTO Dôme tegen ditzelfde Soleco Herk-de-Stad: Caldwell – Rosiers – Klinkenberg – Van de Voorde – Parkinson – Wounembaina en libero Derkoningen.

Maar ook dit keer geen problemen voor de bekerhouder: integendeel, vorige week zag het er in de tweede set nog benard uit op geen setverlies te lijden, deze keer kwam NOLIKO Maaseik op geen enkel moment in gevaar en kon zich makkelijk plaatsen voor de kwartfinales.

Duvel Puurs zorgde in deze achtste finales wel voor de verrassing door de bekerfinalist van 2010 en 2012, Euphony Asse-Lennik met 3-0 uit te schakelen. Boven het Pajottenland hangen momenteel donkere wolken door vijf nederlagen op rij in de competitie, de Champions League en de Belgische Beker.

De kwartfinales (heen en terug) zien er nu uit als volgt:
Prefaxis Menen – Knack Roeselare
Helios Zonhoven – Precura Antwerpen
Axis Guibertin – Argex Duvel Puurs
Focus Vosselaar – NOLIKO Maaseik

De heenwedstrijden worden gespeeld op woensdag 7 november, de return op woensdag 28 november. In de halve finales zou NOLIKO Maaseik dan spelen tegen de winnaar van Guibertin – Puurs: deze data zijn donderdag 27 december (thuis) en zaterdag 29 december (uit). De eventuele finale wordt gespeeld in het weekend van 16-17 februari 2013 (de week na de Vastelaovent) in de LOTTO Arena in Antwerpen.

Het werd niet alleen een succesvolle sportieve week voor NOLIKO Maaseik: Brecht Van Kerckhove werd voor het weekend vader van een flinke dochter Marie-Julie. Proficiat aan Anouck en Brecht vanwege de ganse NOLIKO-familie.

Het worden zoals elk jaar nu weer drukke tijden voor onze club. Dinsdagmorgen reizen we af naar Bulgarije voor de tweede manche van de Champions League tegen de Bulgaarse kampioen Marek Union Dupnitsa, een kleine stad 60km ten Zuiden van Sofia. Voor het eerst sinds mensenheugenis geen team uit Sofia in de Champions League, maar een ambitieus jong team uit de provincie. Allemaal jonge twintigers die het vaandel van het Bulgaarse clubvolley moeten hoog houden. Bulgarije is sinds jaar en dag één van de topvolleylanden in de wereld: op de voorbije Olympische Spelen eindigden ze op een vierde plaats, net buiten de medailles.

De Bulgaren kwamen de OS nog voorbereiden in onze LOTTO Dôme en hun sterspelers spelen allen in het buitenland. Maar ieder jaar weer staat een talentvolle lichting klaar om de toekomst van het Bulgaarse volleybal te verzekeren. En afgaand op de beelden van de match Izmir – Dupnitsa van vorige woensdag is de Bulgaarse kampioen een sterk team waar NOLIKO Maaseik op zijn tellen zal moeten passen.

De match is LIVE te volgen in het spelerscafé (foyer) van de LOTTO Dôme, woensdag vanaf 18u30. Supporters en sympathisanten welkom.

Agenda:

Woensdag 31 oktober ’12 om 18u30 Marek Union-Ivkoni DUPNITSA (BUL) - NOLIKO Maaseik

Zondag 4 november ’12 om 18u00 Axis Shanks Guibertin – NOLIKO Maaseik

Woensdag 7 november ’12 om 20u30 BVMV Focus Vosselaar - NOLIKO Maaseik (1/4 BK-België) 


Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be