Lukt het dit seizoen om de 15e Belgische Beker binnen te halen?

<p>Foto CEV</p>

De grootste wereldsterren van muziek en sport passeerden er al, maar komende zondag behoren de mannen NOLIKO Maaseik tot het vedettenkransje dat voor de rest van zijn leven kan uitpakken met de boutade ‘Wij speelden in het Sportpaleis!”. Na jaren van afwezigheid en door het stof kruipen, - herinner u onder meer de roemloze uitschakeling tegen Volley Haasrode Leuven dat toen nog in Liga B zijn clubkleuren verdedigde -, mocht NOLIKO Maaseik vorig seizoen voor de eerste keer deelnemen aan dé publiekstrekker bij uitstek in het Belgische Volleybal in deze iconische Antwerpse evenemententempel. Het zal voor onze jonge spelers een beklijvende ervaring worden.

NOLIKO Maaseik pakt hiermede zijn 25e finaleticket voor de EuroMillions Cup Final en telt 14 bekers op zijn palmares. De laatste bekertrofee dateert al van 2012 onder Vital Heynen.

Komende zondag wacht ons opnieuw een ‘Clasico’ tegen Knack Roeselare. De West-Vlamingen hebben alvast mathematisch een stapje voor, want van de 9 finaleconfrontaties won Roeselare er 6 tegen 3 voor Maaseik. Dit lijken wellicht ook de verhoudingen voor zondag aanstaande. Dat men in Schiervelde gebrand zit op de 11e trofee in de glazen kast, staat immers als een paal boven water.

Maar dit seizoen konden ze nog geen potten breken tegen de Maaslanders. En dat smeekt uiteraard om revanche. En we zegden het al eerder: een kat in het nauw maakt rare sprongen. Meesterschaker Emile Rousseaux en zijn gedoodverfde opvolger Steven Van Medegael zullen met een uitgekookt plannetje in Deurne vanaf de Antwerpse ring naar beneden richting Antwerpse sporttempel duiken. En dan is er uiteraard hun inmiddels gekende kattensprong: vanuit een verloren gewaande positie ongenadig terugkomen en de tegenstander overwalsen met een sportieve, maar vooral mentale, uppercut. We hebben het in de playoff-finale van vorig seizoen meermaals mogen meemaken…

NOLIKO Maaseik van zijn kant komt niettemin mentaal en fysiek sterk aan de bak. Coach Joel Banks heeft met deze jonge groep al een onverhoopt parcours afgelegd, met een knappe zegereeks in de reguliere competitie van de EuroMillions Volley League, in het 10.000 Euro-tornooi voor de ‘League Trophy’ en in de Europese Champions League. Maar blijft dat de ervaring aan de overkant van het net voor dergelijke alles-of-niets-wedstrijd veel en veel groter is.

Aan onze kant mochten enkel Jelte Maan, Kamil Rychlicki, Jolan Cox en Sebastien Dumont al bekerervaring opdoen in het Sportpaleis, al de rest weet nauwelijks wat op hen afkomt. Nochtans is aan Maaslandse zijde de gretigheid om te winnen zeer groot, na zoveel seizoenen knarsetanden eindelijk weer een prijs binnenhalen, is een droom die via de kleedkamer uitdeint tot in de bestuurskamer van NOLIKO Maaseik. En we zullen in één adem die van de supporters en sponsors maar mee vernoemen.

Wil het daarom zeggen dat de zaak al bij voorbaat beklonken is? Absoluut niet! Voortdrijvend op de onvoorwaardelijke steun van een gans legioen NOLIKO-supporters, kunnen de spelers altijd nog net iets meer. En de vorm van de dag zal in de strijd tussen 2 toppers wellicht de doorslag geven in de uitslag.

NOLIKO Maaseik, de club en het team, maar ook de stad Maaseik, het Maasland en zelfs gans Limburg rekenen op uw steun komende zondag. Als u nog geen ticket heeft, moet u heel snel zijn. Want wat is er fantastischer dan tussen eigen supporters, liefst zoveel mogelijk, het team aan te moedigen? Juist inderdaad, want in tegenstelling tot andere sporten ziet u met deze sport meer in zaal dan op scherm. Wat houdt u nog tegen?

Moest u er echt niet bij kunnen zijn (enkel met ziekenbriefje af te geven op het secretariaat), dan kan u zondagnamiddag vanaf 13.30 u bij Sporza terecht voor een rechtstreeks verslag. Aansluitend om 18.00 u zijn nog de dames aan zet: VC Oudegem tegen Asterix Avo Beveren.

Het is levensgevaarlijk om met dit scenario al uitgebreid rekening te houden, maar in het geval dat we de Beker moesten winnen, dan zal aansluitend in de Agora van de STEENGOED Arena een gigantisch feestje worden gebouwd. (jru)

 

Agenda

Zondag 18 februari, 14u00 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare (Fin BK-België, Sportpaleis Antwerpen)

Zaterdag 24 februari, 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 28 februari, 20u30 Trentino Diatec (ITA) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 3 maart, 20u30 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik

Woensdag 7 maart, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme

Vrijdag 9 maart, 20u45 Axis Guibertin - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments