Komende zondagnamiddag, in Bree…

<p>Foto CEV</p>

Het EK volleybal komt in zijn eindfase. Zoals verwacht speelt Vital met Polen voorlopig iedereen naar huis; gastland Frankrijk werpt zich – zeker na vlotte winst tegen Italië – nadrukkelijk op als challenger; Servië is niet echt een verrassing, maar wat moeten we denken van Slovenië dat Rusland uitschakelt? Jawel, volleybal is hot op de Balkan!

De Red Dragons waren niet helemaal (of helemaal niet?) bij de les tegen Oekraïne dat het daarna ook Servië knap lastig maakte. Bij Oekraïne speelde overigens ene Yurii Semeniuk mee. Deze reus met lange grijparmen ontpopte zich tegen België tot beste blokker van de wedstrijd en behoorde ook tot de betere afwerkers. Kwestie van zijn visitekaartje af te geven aan de Belgische volleybalwereld…

De 25-jarige Yurii Semeniuk (°12 mei 1994, 2m10, 105 kg) begint in Maaseik immers aan zijn Europese avontuur. De voorbije jaren speelde hij bij de Oekraïense landskampioen en bekerwinnaar Barkom-Kazhany Lviv. Dit jaar werd hij nog uitgeroepen tot MVP en beste middenblokker. Met wat hulp van Google Translate roepen we: "Laskavo prosymo do Maaseyka, Yuriy! Udachi!"

Net zoals onze andere EK-internationals Just Dronkers, Andri Aganits, Jan Zimmermann en uiteraard coach Joel Banks komt Yurii Semeniuk deze week aansluiten bij de rest van het team waarmee GREENYARD Maaseik straks aan de campagne 2019-2020 begint. Eindelijk compleet!

Wie ons nieuwe team aan het werk wil zien, kan (moet!) zondagnamiddag 29 september naar Bree. In Sporthal Olympia speelt GREENYARD Maaseik om 16 uur een benefietwedstrijd tegen het Engelse IBB Polonia London (dat straks voor het eerst deelneemt aan de voorronde van de CEV Champions League)! Volleybalclub Tongerlo organiseert deze benefiet voor zijn vroegere speler Kristof Vanhove die onlangs op 41-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een ongeval. Je hebt dus méér dan één goede reden om zondagnamiddag naar Bree af te zakken! (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2020

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments