Kan NOLIKO Maaseik finaleticket en thuisvoordeel verzilveren in Schiervelde?

<p>Foto Lieven Stroobant</p>

Komende zaterdag treft NOLIKO Maaseik opnieuw Knack Roeselare voor de 6e ‘Clasico’ van het seizoen. De stand staat nu op 4-1 in het voordeel van de Limburgers, maar die ene prijs die de Rodenbachers dan wel wisten te winnen, was wel degelijk de Belgische Beker. En dus zijn de 4 gewonnen wedstrijden van de 2017-2018-campagne niet meer dan ’10 vogels in de lucht’.

Knack Roeselare haalde maar 5 punten op 9 in de eerste helft van deze Final4 en zal daardoor alle zeilen moeten bijtrekken om zich van het ticket van de play-off-finale te kunnen verzekeren. NOLIKO Maaseik daarentegen legde een foutloos parcours af en heeft een voorsprong van 4 punten op de Landskampioen.

Zelfs bij 3-0 verlies in Schiervelde komende zaterdag behouden de Maaslanders de kop van de ranking. Anderzijds, bij winst van het Rode Leger is de kloof helemaal compleet en verzekert NOLIKO Maaseik zich niet alleen van van het Champions League-ticket voor volgend seizoen, maar ook van de play-off-finale met thuisvoordeel!

Voor de rest van dit nieuwsbriefitem hebben we het ons gemakkelijk gemaakt en parafraseren we onze Knack-collega GDI in zijn voorbeschouwing van onze thuiswedstrijd in de STEENGOED Arena van afgelopen Goede Vrijdag.

“Om de winnaar van de wedstrijd van komende zaterdag te voorspellen zou je dus beter de vraag kunnen stellen: doet het er zaterdag toe?

De vraag stellen is simpel, ze beantwoorden iets ingewikkelder. Met de huidige play off-formule, met slechts 4 teams, kan één enkele misstap zware gevolgen hebben. Met een misstap wordt bedoeld: thuis punten laten liggen. Want laat het duidelijk zijn: al je thuiswedstrijden winnen en op verplaatsing een paar punten sprokkelen brengt je zeer dicht bij de finale. In deze redenering doet het er dus voor Knack Roeselare wel degelijk toe vrijdag: thuis punten laten liggen, tegen je grootste rivaal dan nog, kunnen ze best vermijden.”

Voila, zo zijn we weer helemaal bijgepraat…! (jru)

 

Agenda

Zaterdag 7 april, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Woensdag 11 april, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Zaterdag 14 april, 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be