Joris BERKHOUT in de voetsporen van Van Harskamp

<p>Foto FB Joris Berkhout</p>

Jarenlang hebben de Nederlandse volleyballers de weg gevonden naar GREENYARD Maaseik. Naast monument Jelte Maan, hadden we de laatste jaren alleen nog libero’s Just Dronkers en heel kortstondig Steven Ottenvanger Hollands van boven de Moerdijk horen praten in onze STEENGOED Arena.

Daarnaast maakten ook middenaanvallers Rob Bontje en Michael Parkinson een paar jaar furore in onze rode truitjes. En uit een verder verleden herinneren we ons natuurlijk nog kleppers als Klapwijk, Horstink en niet in het minst Richard Schuil.

Voor een Nederlandse spelverdeler moeten we al twaalf seizoen terug, naar Yannick Van Harskamp. Hij krijgt nu opvolging in de persoon van Joris Berkhout, een 23-jarige Noord-Hollander van 198 cm groot uit Warmenhuizen, boven Amsterdam.

Vier seizoenen geleden maakte hij de overstap van zijn jeugdclub Zaanstad naar Dynamo Apeldoorn en dat leverde hem heel veel successen op. Aanvankelijk als tweede spelverdeler, maar dit seizoen werd hij de onbetwistbare nummer één en kapitein. Na het coronajaar 2020 zonder kampioen mocht Berkhout drie Nederlandse titels op rij vieren.

Alleen in de beker liep het fout: driemaal in de laatste vier jaar stond Berkhout in de finale, maar telkens liep het fout tegen Lycurgus uit Groningen.

Wij durven hopen dat Berkhout in de voetsporen treedt van Van Harskamp. Krullenbol Yannick speelde destijds met het nummer drie, Berkhout vierde zijn successen bij Apeldoorn ook met nummer drie. Als dat geen goed voorteken is…

Joris Berkhout, ° 2 oktober 1999, 1.98m.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be