It takes two to tango…

3-0! Het klinkt en het leest alsof je de tegenstander een pandoering hebt gegeven. In de eerste set leek het daar wat op, ja. Maaseik in the flow en in the winning mood, als een wervelwind. Aalst stond erbij en keek ernaar.

In set 2 en set 3 stonden er echter twee evenwaardige teams op het terrein: it takes two to tango, en ja hoor, dat leverde vuurwerk op, reclame voor het volleybal. Een spannende propagandamatch met heel wat spectaculaire rally's, hoogstandjes en applaus op alle banken.

Vreugde én opluchting na het laatste fluitsignaal! Want met aan weerszijden een paar kerels die in het juiste momentum in hun eentje iets kunnen forceren, bleef deze topmatch tot het allerlaatste punt in feite gewoon onvoorspelbaar…

Goed nieuws…

Het eerste goede nieuws is dat een sterke concurrent ondanks een sterke prestatie met een nul huiswaarts moest.

Het tweede goede nieuws is dat wij in deze play-offs perfect op schema blijven: thuis nog altijd niets weggegeven en op verplaatsing wél al iets gaan rapen. Dat blijkt ook uit de tussenstand, maar… vergis je niet: een tussenstand is slechts een tussenstand en heeft niets, nothing, nichts, nada, midagi te betekenen! Stel dat het komende zaterdag in Aalst een even straffe match wordt (dat kán), maar 3-0 of 3-1 voor hén (dat kán), dan staan we opeens wellicht pas derde! Maar zelfs dát is dan slechts een tussenstand.

Het échte goede nieuws is echter dat ons team zich schitterend heeft hersteld van de psychologische dreun die het uitvallen van Jay Blankenau was. When the going gets tough, the tough get going… We komen hier sterker uit, als een nog hechter blok: in Roeselare rond Stef Van Heyste, nu rond medical joker Jan Zimmermann. Héél mooi (en leuk om te herbekijken op Sporza.be) hoe uitgerekend Stef met zijn venijnige service het matchpunt op een gouden schoteltje aanbiedt aan zijn team… It takes two (and many more) to tango!

Komende zaterdag beginnen we aan de terugwedstrijden in deze Champions Final Four. In Aalst! De opdracht is duidelijk: ginds "iets" gaan sprokkelen. Lukt dat, dan komt ons volgende doel weer een ietsje beter in zicht. Lukt het niet, dan is er nog geen man overboord. In tegenstelling tot de 3 andere teams heeft GREENYARD Maaseik op dit moment immers nog géén steekje laten vallen. Houden zo! (PiP)

De tussenstand (waar je niks mee koopt): Maaseik (7), Roeselare (5), Aalst (4), Menen (2).

 

Agenda

Zaterdag 6 april, 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 13 april, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 19 april, 20u30 Par-Ky Menen - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments