Iraniër Javad in Roemenië: CEV Champions League Sensatie!

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Geen excuses meer, nu is het van moeten: vorige woensdag liep ons GREENYARD Maaseik op een zware Praagse counter tijdens de openingsmatch van de CEV Champions League. Er blijft onze jongens dan ook geen keus meer in hun Europese campagne. Nu woensdag moeten ze die nederlaag uitwissen door te gaan oogsten in Roemenië.

Dat wordt geen sinecure, want Arcada uit Galati is al vijf jaar lang de trotse vaandeldrager van het Roemeense volleybal. Vijf titels op rij, dat zegt voldoende. Elk jaar opnieuw versterkt de ploeg zich, op aangeven van coach Sergiu Stancu (ex-Roeselare), die ook bondscoach is van het Balkanland.

De voorbije zomer namen ze wel afscheid van twee stevige aanvallers: de Deen Madsen, die we vorige week in Maaseik met Praag aan het werk zagen, en de Roemeen Rata, die nu het mooie weer maakt bij Achel.

In de plaats daarvan verzamelde Stancu een multinationaal allegaartje: twee Brazilianen, een Fin, een Sloveen, een Hongaar, een Moldaviër, een Pool, twee Roemeense reuzen (2m08 en 2m16) en als klap op de vuurpijl… Javad Karimisouchelmai. Die Iraniër kennen we nog van twee jaar vol blessureleed bij ons in Maaseik. Nu zorgt hij met zijn 2m04 aan de pas dat we een heel gestalterijk team te bekampen krijgen in Galati.

In hun eigen competitie verloren ze in zes wedstrijden amper twee setjes. Ook in Europa deden ze het goed, want ze werkten zich doorheen twee voorronden, met zeges tegen Mladost Zagreb, Prometey uit Oekraïne en Burgas uit Bulgarije. Vorige week verloren ze wel hun openingsmatch in de Champions League, bij topfavoriet Civitanova met 3-0. Weliswaar zonder Javad, die door visumperikelen Italië niet in mocht.

Om Arcada te verslaan zullen we dus vroeg moeten opstaan. Figuurlijk én letterlijk. Want Galati ligt ver weg, ook na de dinsdagochtendvlucht (9u00) vanuit Charleroi naar Boekarest. Daarna volgen nog 230 km bus, zonder snelwegen tot aan de uithoek van het land. Galati is een havenstad van een kwart miljoen inwoners, op 100 kilometer van de monding van de Donau. 2.829 kilometer ver stroomt die rivier, van het Zwarte Woud naar de Zwarte Zee.

Pakweg 20 km voorbij Galati liggen de Moldavische én de Oekraïense grens, met de havensteden Reni en Izmajil. Vandaaruit wordt sinds het uitbreken van de oorlog het Oekraïense graan geëxporteerd. Eind augustus lanceerde Rusland nog enkele bommen op die beide havens. Ongeveer 20 kilometer van Galati…

En dan is er nog het weer: het voorbije weekend werden Roemenië en Moldavië - en ook Galati - getroffen door een sneeuwstorm met hevige rukwinden. Gelukkig is die depressie inmiddels verder oostwaarts getrokken.

We rekenen erop dat we donderdagavond laat ongeschonden en met een overwinning terugkeren van die expeditie, want zaterdag moeten we weer in onze eigen STEENGOED Arena aan de bak voor de competitie. Dan komt Lindemans Aalst over de vloer en ook dat wordt geen hapklare brok.

Na een moeilijke start heeft Christophe Achten zijn team op de rails gekregen met zeges in Achel (0-3), in Waremme en zaterdag nog tegen VH Leuven. 3-0, alsjeblieft, ook al moest Leuven het stellen zonder Tuerlinckx, die out is met een schouderblessure. Maar dan nog: ex-Maaseikenaars Berre Peters en Xavi Folguera bewezen met die overwinning dat dit jaar iedereen in de liga aan elkaar gewaagd is. Dat ondervond Roeselare zondag ook weer, toen het bij Waremme ternauwernood 2-0 kon omturnen in 2-3.

Het wordt dus tweemaal een match op de toppen van de tenen. We duimen voor dubbel succes.

 

Agenda

Woensdag 29 november om 18u00 C.S. Arcada GALATI (ROU) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR2)

Zaterdag 2 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 9 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Caruur Gent

Dinsdag 12 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Cucine Lube CIVITANOVA (ITA) (CHL-LR3)

Zondag 17 december om 18u00 Volley Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Donderdag 21 december om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - C.S. Arcada GALATI (ROU) (CHL-LR4)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be