In Zwitserland tegen ex-Maaseikenaar Björn Höhne

<p>Foto ZUPP</p>

Sport is geen wiskunde, maar toch beginnen onze jongens van GREENYARD Maaseik woensdag als favoriet aan de achtste finales van de CEV-cup tegen Lindaren uit het Zwitserse AMRISWIL.

Twee maanden geleden werd Amriswil namelijk in de voorronden van de Champions League uitgeschakeld door Mladost Zagreb, de ploeg die we eerder deze maand tweemaal met 3-0 versloegen.

Maar in sport weet je dus maar nooit en Amriswil blonk de voorbije maanden uit in wisselvalligheid. Een overzicht: in de eerste voorronde voor de Champions League won Amriswil nog vlot van het Bosnische Brcko met tweemaal 3-0.

Daarna volgde een dubbelduel met Mladost Zagreb: thuis won Amriswil nog met 3-1, maar de Kroaten namen in eigen zaal revanche met 3-0 en daar bovenop winst in de Golden Set.

Door die uitschakeling kwam Amriswil in de CEV-cup terecht. Eerst gingen de Zwitsers met 2-3 winnen op bezoek bij de Duitsers van Herrsching, maar in de thuismatch kregen ze zelf ook een tiebreak-nederlaag te slikken. Amriswil ging uiteindelijk door na alweer een Golden Set.

Daarna volgde Partizan Belgrado: thuis werd het alweer een vijfsetter (3-2 winst) en die werd met een 1-3 uitzege in Servië bevestigd.

GREENYARD Maaseik wordt dus al de vijfde Europese tegenstander van Amriswil dit najaar en ook in de eigen competitie heeft de ploeg er al negen speeldagen opzitten.

Ook in die eerste Zwitserse liga presteerde Amriswil totnogtoe erg onvoorspelbaar met vier zeges en vijf nederlagen, hetgeen resulteert in een voorlopig vierde plaats.

Die mindere start heeft grotendeels te maken met de blessure van hun eerste spelverdeler Filippov, een geroutineerde Griek. Hij wordt al de hele tijd vervangen door de 21-jarige Zwitser Egger. De bekendste speler bij Amriswil is Björn Höhne. Die 31-jarige Duitser verdedigde in het seizoen 2014-15 onze Maaseikse kleuren nog.

Verder rekent Amriswil op het talent van de Fransman Jhon Wendt, die vijf jaar geleden een jaartje als hoofdaanvaller fungeerde bij Lindemans Aalst. Voor de exotische inbreng zorgen de Egyptenaar Abouelsoud Eid, de Marokkaan Hamza Ouyachi en de Argentijn Facundo Imhoff.

Het wordt voor onze jongens vooral zaak om een goed resultaat af te dwingen met het oog op de terugwedstrijd. (FrV)

 

Agenda

Woensdag 30 november, 19u00 Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) - VC GREENYARD Maaseik (1/8 CEV)

Zaterdag 3 december, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik (1/2 BvB)

Woensdag 7 december, 20u30 Decospan Menen - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 10 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 14 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindaren Volley AMRISWIL (SUI) (1/8 CEV)

Zaterdag 17 december, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare (1/2 BvB)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be